Š. T. | 22. 2. 2023, 07:40 | Vir: STA

Slovenske ceste vzele življenje: neprilagojena hitrost povzročila smrtno nesrečo

Slika je simbolična.

Profimedia

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 121 prometnih nesreč. V eni je ena oseba umrla, nesreča se je zgodila na Štajerskem. 

V torek ob 14.58 se je na regionalni cesti Pesnica pri Mariboru-Šentilj zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 68-letni voznik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Policisti PU Maribor so sporočili, da je po doslej zbranih informacijah 50-letni voznik, ki je bil v vozilu sam in je vozil zunaj naselja Štrihovec, iz smeri Pesnice pri Mariboru v smeri Šentilja, zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno smerno vozišča.

Izgubil je oblast nad vozilom in to se je zgodilo ravno v trenutku, ko je po njem pripeljal 68-letni voznik osebnega vozila, ki je na kraju nesreče umrl. Njegova 66-letna sopotnica se je huje poškodovala in so jo odpeljali v bolnišnico, njeno stanje pa je še vedno resno.

Povzročitelj nesreče se je lažje telesno poškodoval, preizkus alkoholiziranosti pa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,70 mg/l). Policisti so še sporočili, da so vozniku odredili tudi strokovni pregled, prav tako pa še zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

Fotografija je simbolična.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 121 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, devet nesreč se je končalo z lahkimi poškodbami, tri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 69 kršitev javnega reda in miru ter 118 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 47-krat posredovali na javnih krajih in 22-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so pet kršiteljev. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali štiri voznike, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 12 vozil.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 52 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 20 vlomov, šest primerov nasilja v družini, pet povzročitev telesne poškodbe, štiri grožnje, po tri ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, dve kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po en rop in ponarejanje listin.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ