P.M. | 7. 12. 2022, 15:47

V Sloveniji prijeli mednarodne tihotapce cigaret: kam so bili namenjeni?

Simbolična fotografija.

Žiga Živulović jr./Bobo

Nepridiprave so na parkirišču ujeli ravno v trenutku, ko so tovor iz tovornjaka prelagali v osebni avtomobil.

Koprski policisti so na izogibališču ob cesti Razdrto – Senožeče v nočnem času naleteli na skupino ljudi, za katere se je izkazalo, da tihotapijo cigarete. Iz tovornega vozila s priklopnikom, registriranega na območju Severne Makedonije, so pretihotapljeno blago prelagali v osebni avtomobil seat altea s slovenskimi registrskimi tablicami.

Na samem kraju so policisti zasegli skupno skoraj 18 tisoč škatlic cigaret različnih proizvajalcev in znamk. Zaseženi cigareti so bili nato predani v hrambo uslužbencem FURS Koper. Po opravljeni kriminalistični preiskavi vozil in tudi stanovanja na območju Nove Gorice ni bilo zaseženo novo blago.

Skupni znesek dajatve za pretihotapljeno blago bi znašal 60.140,52 evrov (op. trošarine, carina in DDV).

Skupni znesek dajatve za pretihotapljeno blago bi znašal 60.140,52 evrov (op. trošarine, carina in DDV).

PU Koper

V Republiki Sloveniji je za storitev kaznivega dejanja Tihotapstva (po čl. 250/II-VI KZ) zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do desetih let zapora in denarna kazen.   

Vse osumljene –  dva moška, stara 51 in 24 let ter 19 let staro dekle, vsi državljani Severne Makedonije so privedli pred koprskega preiskovalnega sodnika OS v Kopru. Po zaslišanju so bili izpuščeni na prostost.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.