R. K. | 24. 5. 2023, 14:44 | Vir: STA

Slovenski policisti razbili kriminalno združbo, ki je Posavje oskrbovala s trdimi drogami (med njimi je celo zapornik)

Žiga Živulovič jr./Bobo/PU Novo mesto/fotomontaža

Ob večji količini različnih prepovedanih drog so jim zasegli tudi denar in orožje.

Novomeški kriminalisti so zaključili obsežno preiskavo hudodelske združbe, ki je odjemalcem v Posavju preprodajala trde droge. V ta namen so v torek opravili 25 hišnih preiskav, v katerih so del droge tudi zasegli. Združbo sta vodila Posavca, je v izjavi medijem povedal pomočnik vodje novomeških kriminalistov Matjaž Štern.

PU Novo mesto

Več osumljencev še vedno v pridržanju

V večmesečni preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je hudodelska združba delovala od začetka leta 2022 do maja letos, vodila sta jo 21- in 26-letnik. Drogo sta nabavljala od različnih ponudnikov na področju Ljubljane in jo nato prek dveh preprodajalskih mrež dobavljala končnim uporabnikom na področju Posavja. Pri tem si je združba pridobila večjo premoženjsko korist.

PU Novo mesto

V preiskavi so kriminalisti po besedah Šterna uporabili tako klasične preiskovalne metode kakor tudi prikrite preiskovalne ukrepe. Preiskavo so zaključili v torek, ko so na območju Brežic, Krškega, Sevnice, Novega mesta, Ljubljane, Maribora in Celja opravili 25 hišnih preiskav za 27 osumljencev, od katerih jih je 11 še vedno v policijskem pridržanju.

PU Novo mesto

Droge razpečeval tudi zapornik

Člani hudodelske združbe so po besedah pomočnika vodje novomeških kriminalistov stari od 21 do 66 let. Med njimi je tudi zapornik, ki prestaja večletno zaporno kazen, in je omenjena kazniva dejanja izvrševal med prostimi izhodi.

V hišnih preiskavah je policija zasegla večjo količino prepovedanih drog, kot so kokain, heroin, amfetamini in MDMA. Zasegli so denar, elektronske naprave in dva kosa nelegalnega orožja s pripadajočim strelivom ter motorno kolo, s katerim je združba kupovala in prodajala drogo.

PU Novo mesto

Za kazniva dejanja, ki so jih v hudodelski združbi izvrševali osumljenci, je zagrožena kazen od pet do 15 let zapora, je še povedal Štern.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.