Uredništvo | 19. 9. 2023, 15:05

Raftanje s tragičnim koncem: eden od udeležencev izgubil življenje, dva huje poškodovana

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Raftanje po idilični Soči se je sprevrglo v nočno moro ...

Danes okoli 11. ure se je na reki Soči zgodila huda tragedija.

Policisti so bili namreč obveščeni o večji nesreči, ki je vzela eno življenje, še dva udeleženca pa sta bila telesno poškodovana.

Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica se je nesreča zgodila danes, 19. septembra, ob 11.47, na reki Soči pri naselju Trnovo ob Soči v občini Kobarid.

Umrl tuj državljan

Po prvih podatkih je do incidenta prišlo med raftanjem po Soči od vstopne točke Boka v občini Bovec proti izstopni točki Trnovo 1 pri naselju Trnovo ob Soči v občini Kobarid. Kljub takojšnji nudeni prvi pomoči oziroma oživljanju na kraju je ena oseba preminula. Po dosedanjih podatkih gre za tujega državljana.

Poleg policistov in kriminalistov so na kraju tragične nesreče tudi druge pristojne službe: gorski reševalci gorske reševalne službe Tolmin, gasilci prostovoljnega gasilskega društva Kobarid in reševalci nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Tolmin. O dogodku so obvestili tudi Okrožno državno tožilstvo in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici ter druge pristojne inšpekcijske službe. 

Policija v tem trenutku še preiskuje, zbira dodatna obvestila in opravlja druga nujna preiskovalna dejanja. Več podrobnosti o nesreči bodo širši javnosti posredovali po zaključku preiskave. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.