N.Z. | 5. 1. 2023, 14:34

Sosedje o grozljivi noči, ki je pretresla Hrvaško: ’Morilec? Če bi lahko, bi ga ustrelil in rešil otroka’

profimedia

Zagrebška družina s tremi nepolnoletnimi otroki iz Kozare je bila pod nadzorom Centra za socialno delo.

Na Metropolitanu smo že zjutraj poročali o grozljivem zločinu, ki se je zgodil v sredo zvečer v Zagrebu. 43-letni moški je v hiši na Kozara putu s sekiro napadel nekdanjo 41-letno partnerico z otrokom. Tako mamica kot njena (ne pa tudi morilčeva) leto in pol stara hčerka sta bili zaradi hudih poškodb prepeljani v bolnišnico, kjer je deklica ranam podlegla.

Ekipe hrvaških medijev so se medtem zgrnile v omenjeno sosesko, nad čimer tamkajšnji stanovalci niso navdušeni.

Ena od sosed je za Jutarnji list vendarle povedala, da je bila priča grozljivega zločina, a da je bil morilec, Goran Knežević, ’dober oče’ in da zato ne ve, kaj se mu je zgodilo.

Na vprašanje, kdo je pomagal žrtvam, je povedala, da je prav ona klicala reševalno službo. »Jaz sem klicala reševalce in pomagali smo, moj mož in vsi smo pomagali,« je bila kratka.

Spet drugi stanovalec naselja pa je povedal, da bi, ’če bi le mogel’, skušal preprečiti nasilje.

»Če bi ga le še pravi čas videl, cel šaržer bi spraznil vanj, da bi preprečil, da ubije otroka. Ne glede na posledice,« je rekel.

Hrvaški mediji medtem poročajo o vse več podrobnostih zločina.

Med drugim pišejo, da je do napada prišlo po prepiru Kneževića z nekdanjo partnerko, čemur je sledil napad s sekiro, ki je stal življenja njeno 18-mesečno hčerkico. Po srhljivem napadu se naj bi storilec podal v beg z avtomobilom, vmes pa poklical brata svoje bivše in mu priznal zločin. Ta mu je nato sporočil, da ga bo ubil, če ne bo pred tem že sodil samemu sebi. Morilec je nato na avtocesti A3 izstopil iz svojega vozila in se vrgel pod kolesa kamiona (ki ga je po poročanju hrvaškim medijev vozil Slovenec).

Tako brat napadene ženske kot morilec sicer živita v isti soseski kot žrtve. 

Družbena omrežja so tekom dneva že preplavili videi s kraja strašnega dogajanja, pa tudi fotografije morilca. 

Izkazalo se je tudi, da je bil 43-letni Goran Knežević sicer že stari znanec policije. Na njihovem radarju je bil predvsem zaradi nasilja in drog, leta 2009 pa je bil tudi aretiran zaradi ropa pošte in avtomat-klubov. Policija je potrdila, da je bil večkrat v zaporu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord