23. 5. 2022, 11:56

Dan žalovanja po tragični eksploziji v Kočevju: kako se bodo poklonili žrtvam?

Melamin/fotomontaža

Kočevski župan Vladimir Prebilič je izdal sklep o dnevu žalovanja po tragični nesreči v tovarni Melamin. Dan žalovanja v Občini Kočevje bo v torek. 

Zastave bodo na ta dan ob 8.37 spustili na pol droga. Ura ni naključno izbrana, saj je ob tem času v četrtek, 12. maja, prišlo do eksplozije v omenjeni kemični tovarni. V Kočevju bodo v znak minute molka za žrtve nesreče prižgali sirene.

STA

Spomnimo, kaj se je zgodilo ... 

V četrtek, 12. maja, je v Kočevju prišlo do največje tehnološke nesreče v Sloveniji od njenega obstoja. Eksplozija v podjetju Melamin je terjala življenja šestih ljudi. Več je bilo ranjenih. Povzročila je milijonsko škodo ter za seboj poleg razdejanja pustila globoko travmo, je po sporočilu kočevske občine pojasnil Prebilič.

Varnostna kamera/fotomontaža

Za dan žalovanja v Občini Kočevje se je sicer odločil zaradi spoštovanja do vseh, ki so izgubili najdražje, in vseh, ki so z nesebično pomočjo preprečili še slabši izid nesreče.

Župan je občane še pozval, naj vse izobešene zastave v torek spustijo na pol droga, in da ob zvoku siren vsi za minuto prekinejo delo in dejavnosti ter se tiho spomnijo tragičnega trenutka, so še sporočili s kočevske občine.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.