R. K. | 4. 9. 2022, 14:25

Sredi Maribora 20-letnico napadel s sekiro in nožem ter se nad njo strahovito izživljal

Bobo/Tamino Petelinšek/STA/fotomontaža

Policisti so 22-letnika, ki se je grozljivo znesel nad dve leti mlajšo žensko, že prijeli. Medtem se zdravniki v UKC Maribor borijo za njeno življenje.

Slovenijo pretresa okruten napad, v katerem je 22-letnik hudo poškodoval dve leti mlajšo žensko. V napadu ji je odrezal palec in jo do neprepoznavnosti iznakazil po obrazu. Policisti so napadalca prijeli, ko se je vrnil na kraj zločina, kjer je pustil nahrbtnik. Dejanje pa naj bi že priznal.

Grozljiv zločin se je v noči iz sobote na nedeljo zgodil v središču Maribora. Za življenje 20-letnice, ki je obležala v mlaki krvi se borijo v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Storilec naj bi kraj zločina sprva zapustil, a je na begu dojel, da je pozabil nahrbtnik, zato se je vrnil. Tam ga je policija prijela in ga odpeljala v pridržanje. Lažje poškodovan je tudi 22-letnik, porezan naj bi bil po nogi, poroča časnik Večer.

Bobo

20-letnico zalezoval že od julija

Vse okoliščine okrutnega dejanja policisti še preiskujejo. Moškega, ki je dejanje storil, organi pregona po poročanju časnika še niso obravnavali. Okolica naj bi ga poznala predvsem po tem, da je bil nekoč zelo obetaven dijak

Pri časniku so izvedeli tudi, da je storilec žrtev zalezoval že od julija letos. V noči, ko se je zgodil zločin, je bila žrtev na obisku pri prijatelju na Koroški cesti, 22-letni osumljenec pa naj bi ji poslal sporočilo, da ima zanjo neka pisma. Dobila sta se v parku blizu njenega doma, kjer sta se sprla, najverjetneje zato, ker ga je dekle vztrajno zavračalo. Kot so še zapisali, je očitno, da je storilec na kraj srečanja prišel z namenom, da se ji bo ob ponovni zavrnitvi maščeval. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord