1. 5. 2022, 11:45

Matejev oče štiri mesece po izginotju: "Nekako funkcioniram"

Nenad Periš sodi na olimpijskih igrah v Tokiu

Profimedia

Oče pogrešanega si prizadeva za ponovno vzpostavitev normalnega življenja, a upanje, da bodo izgubljenega sina našli, zanj še ostaja. 

V zadnjem obsežnem intervjuju za srbski Blic je Nenad Periš izrazil svojo stisko in občutke nemoči ki izhajajo iz negotovosti o usodi njegovega sina. 

"Tisočkrat sem v mislih šel skozi dogodke na tisto usodno noč. Vedno znova razmišljam o njih. A vsakič, ko pridem do konca, si zastavim vprašanje, na katerega nimam odgovora. In spet sem na začetku zgodbe – še vedno ne vem, kaj se je zgodilo z Matejem ..." je za Blic povedal Nenad Periš

Perišev 27-letni sin Matej se je v beograjski prestolnici pred natanko štirimi meseci s prijatelji odpravil na prednovoletno zabavo, ki se je sprevrgla v agonijo, ki še kar traja.

Srbski policiji je uspelo rekonstruirati, kje se je Matej gibal potem, ko je sam zapustil klub Gotik, še vedno pa ni jasno, kaj se je zgodilo po skoraj 30 minutah teka, ki ga je Matej zaključil na sotočju rek Save in Donave.

Matejev oče je v Beogradu preživel 75 dni, nato se je vrnil v Split.

Kot pravi, se trudi, da bi nadaljeval z življenjem, ki ga je živel pred sinovim izginotjem, a je kljub temu zdaj vse drugače. Vključno z njim samim.

"Živim s tem, da ne vem, kje je moj otrok. Nekako funkcioniram, hodim v službo, opravljam dejavnosti, ki sem jih prej opravljal. Ampak v tem ne uživam. Trudim se sicer biti vpleten v vse in biti v pomoč svoji družini. Poskušam biti Nenad Periš. A nasmeha zame ni več. Živim, delam ... Bolan sem, ampak moram naprej,"  

Kljub vsemu Matejev oče še vedno upa, da bo sina kmalu spet objel, zato je ves čas v stiku s policijo. 

 "Za naš primer se še vedno zanima veliko ljudi, na družbenih omrežjih se je odprlo veliko skupin. Pošiljajo mi posnetke, informacije. Vsak dan imam nekaj aktivnosti v zvezi s tem, še vedno pa nimam odgovora na ključni vprašanji – kje je moj sin in kaj se mu je zgodilo. Vendar je zelo pomembno, da ga policija še vedno išče, da akcija še poteka,"  je povedal Nenad in v solzah dodal: 

"Vedno bom hvaležen ljudem, ki so se poistovetili z mano. Dali so mi občutek, da v tem nisem sam, da mi res želijo na vsak način pomagati,

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord