16. 10. 2023, 21:35 | Vir: STA

Strelski napad v središču Bruslja: umrli dve osebi, osumljenec na begu

Twitter/EndWokeness

Žrtvi naj bi bila švedska državljana. 

V strelskem napadu v središču Bruslja sta bili nocoj ubiti dve osebi, osumljenec pa je na begu, je sporočilo tožilstvo v belgijski prestolnici. Policija je sprožila preiskavo, je sporočila tiskovna predstavnica tožilstva. Motiv za napad še ni znan.

Domnevni strelec v fluorescentno oranžnem jopiču je streljal z avtomatskim orožjem in nato pobegnil s kraja dogodka, je razvidno iz videa, ki ga je na spletni strani objavil časnik Het Laatste Nieuws. Napadalec naj bi izstrelil najmanj štiri strele. Po navedbah belgijske tiskovne agencija Belga je oborožen moški sestopil s skuterja in začel streljati. Ko je več ljudi pobegnilo v stavbo, naj bi jih zasledoval in streljal nanje.

Žrtvi naj bi bila švedska državljana, poročajo belgijski spletni portali. Tožilstvo, specializirano za pregon terorizma, preiskuje morebitni teroristični motiv za napad.

Zaradi terorističnega napada je bila odpovedana tudi nogometna tekma v Bruslju, po odigranem prvem polčasu ekipi Belgije in Švedske nista več prišli iz garderob.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ