J. Z. | 14. 7. 2022, 08:46 | Vir: STA

Strelski napadi v New Yorku: v štirih urah življenje izgubilo več oseb

Profimedia

Tragedije zaradi strelnega orožja se v ZDA kar vrstijo. Samo v nekaj urah so v enem mestu obravnavali kar štiri strelske napade, napadalcev za zdaj niso našli. 

V New Yorku v ZDA je bilo med deveto uro zvečer v torek po krajevnem času in eno uro zjutraj v sredo v štirih različnih strelskih napadih ubitih pet ljudi. Policiji doslej še v nobenem od primerov ni uspelo ujeti krivca. Tri osebe so umrle v okrožju Brooklyn, dve pa v Bronxu.

Strelski napadi se kar vrstijo 

Zadnji obravnavani umor sta v noči iz torka na sredo storila dva moška na motorjih, ki sta ubila 34-letnika pred njegovim stanovanjskim blokom. Pol ure pred tem umorom so v predelu Brooklyna Cypress Hills našli ustreljenega 24-letnika, začelo pa se je prav tako v Brooklynu, v predelu Brownsville, kjer so pred kompleksom socialnih stanovanjskih blokov našli ustreljenega 26-letnika.

Pred svojim stanovanjskim blokom je bil ustreljen 31-letnik v Bronxu, pa tudi 29-letnik v predelu Brooklyna Ocean Hills. Slednji je bil ustreljen v nogo, vendar je bil zadet v femoralno arterijo in je izkrvavel, preden so mu lahko nudili zdravniško pomoč.

Do nedelje je bilo brez omenjenih primerov letos v New Yorku zabeleženih že 222 umorov, kar je kljub temu osem odstotkov manj kot v enakem obdobju lani.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.