N.Z. | 24. 6. 2022, 11:22

Švedska manekenka, ki si je prisvojila hrvaški otok, morala v zapor, ker je opita naredila dramo v trgovini

profimedia

Izkazalo se je, da je bila Isabella Lindblom pod vplivom alkohola, ko se je pred dnevi zapletla v incident v trgovini. Policistom naj bi takrat razložila, da je bila žejna, zaradi česar je pila gin, ki ga je imela s seboj.

31-letna švedska manekenka Isabella Lindblom je prišla iz zapora v Bilicah po tem, ko je bila zaradi motenja javnega reda in miru v trgovini aretirana 15. junija. V zaporu je preživela devet dni.

Močno žejna

Zaposleni v trgovini so po štirih urah drame poklicali policijo, saj naj bi motila druge obiskovalce. Ko se je na klic odzval prvi policist, jo je našel na oddelku za cvetje. In ni ga bila prav nič vesela. Takoj je pričela nanj vpiti, zato je moral poklicati na pomoč še nekaj kolegov. Ob prijetju se je manekenka močno upirala, zato so morali uporabiti tudi silo.

Nadaljnja obravnava je pokazala, da je bila Isabella močno opita. V krvi je imela kar 1,26 promila alkohola, policistom pa je pojasnila, da je bila 'žejna' in je zato 'pila gin', ki ga je imela s seboj.

Iz policijske obravnave je bila Isabella predana v obravnavo na psihiatrijo, a relativno hitro nato naravnost pred občinsko sodišče v Splitu, kjer je bila na Bilicah priprta do razprave v četrtek, ko je Lindblom negirala, da bi naredila kaj narobe, sodnica pa ji je nato odredila devet dni zapora (kar je odslužila že s priporom v Bilicah), plačati pa bo morala tudi stroške postopka, t. j. 300 hrvaški kun oz. 40 evrov.

"Na hrvaški zemlji lahko delaš kar hočeš!"

Naj spomnimo, da je Šibenski portal pred dnevi objavil zgodbo o Lindblom, ki je s tem, ko si je prisvojila cel otok in z njega podila obiskovalce, razjezila meščane. Ker na tem otoku ni hiš, je spala v spalni mreži, ki si jo je napela med drevesi, na otok pa si je prinesla še nekaj kokoši.

"Govori se, da je govorila, kako je mogoče na Hrvaškem početi vse, kar si kdo zaželi," je povedala nega Rogozničanka.

S primerom so bile seznanjene tamkajšnje občinske oblasti, pa tudi komunalno redarstvo občine Rogoznica, intervenirala pa je tudi policija.

"Naš komunalni redar se je vsaj trikrat odzval na prijave o neredih, ki jih je izvajala ta ženska. Pomorska policija je prav tako intervenirala in ji odredila globo ter jih ukazala, da v 24 urah zapusti otok," je za portal povedala Anita Živković, vodja občine Rogoznica.

Lindblom je medtem sicer že zaupustial otok, kasneje pa naj bi jo videli v Splitu na avtobusu.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.