17. 6. 2022, 09:22

Tragična nesreča 49-letne padalke nad Kobaridom

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Na skoraj 1700 metrih nadmorske višine so državljanko Nemčije negibno našli gorski reševalci.

Policija je bila s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena o padcu jadralne padalke na pobočju Stola (1673 metrov visoka gora v zahodnih Julijskih Alpah) nad Kobaridom, poročajo iz PU Nova Gorica. 

Zgodba z žalostnim koncem

Pristojne službe so na kraj nesreče napotile gorske reševalce GRS Tolmin, ki so na težko dostopnem in močno zaraščenem severnem pobočju Stola našli negibno jadralno padalko, ki ni kazala znakov življenja.

Kasneje je na kraju zdravnica Splošne ambulante Kobarid lahko le potrdila smrt jadralne padalke in odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili v pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Profimedia

V nadaljevanju identifikacijskega postopka je bilo ugotovljeno in potrjeno, da se je smrtno ponesrečila 49–letna jadralna padalka, državljanka Nemčije.

Kakšno je bilo ozadje nesreče? 

Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil ugotovili, da je skupina osmih jadralnih padalcev, vsi nemški državljani, poletela z vzletišča Kobala na Tolminskem. 

Bovški policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.