R. K. | 23. 3. 2023, 12:09 | Vir: STA

Tragična nesreča Slovenca na Hrvaškem: po padcu z motorjem podlegel poškodbam

Profimedia

Še enemu grozljivemu dogodku na cestah je botrovala neprilagojena hitrost.

Toplejše vreme je na plan privabilo tudi številne motoriste, število prometnih nesreč, v katere so vpleteni motoristi, pa se je že začelo povečevati. Tragična novica prihaja s sosednje Hrvaške, kjer je v prometni nesreči pri Karlobagu umrl 66-letni motorist iz Slovenije. Motorist je zaradi prehitre vožnje zletel s ceste in trčil ob kamnit zid, je sporočila hrvaška policija.

Do tragičnega dogodka je prišlo v sredo okoli 14. ure v kraju Ribarica v ličko-senjski županiji. Slovenski državljan je vozil motor iz smeri Senja proti Karlobagu. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Fotografija je simbolična.

Fotografija je simbolična.

Profimedia

V nesreči umrl tudi 26-letni motorist

Policisti so ob tem opozorili, da je neprilagojena hitrost eden od najpogostejših vzrokov za nesreče motoristov s smrtnim izidom.

Pred dnevi se je nesreča, v katero je bil vpleten 26-letni motorist, zgodila tudi na cesti Topolc-Ribnica. V dogodku je voznik z motornim kolesom zapeljal s ceste in padel, zaradi hudih poškodb pa je na kraju nesreče umrl. Z njim je bila tudi 26-letna sopotnica, ki se je ob padcu huje poškodovala, so sporočili s Policijske uprave Koper.