18. 9. 2023, 08:33 | Vir: STA

Izsledili 33-letnika, ki ga sumijo umora moškega v Zgornjem Dupleku: po dejanju je pobegnil iz države

Fotografija je simbolična.

Srdjan Živulovič/Bobo

Štajerskega podjetnika so delavci 8. septembra našli mrtvega v delavnici na njegovem domu.

Mariborski policisti so v petek aretirali 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga utemeljeno sumijo, da je 8. septembra umoril 64-letnega moškega v Zgornjem Dupleku. Osumljeni se trenutno nahaja v sodnem pridržanju. Na Policijski upravi Maribor naj bi več podrobnosti o kaznivem dejanju pojasnili predvidoma v torek.

Žiga Živulovič jr./Bobo/fotomontaža

Kriminalisti naj bi krog osumljencev že po prvih zbranih obvestilih in dokazih zožili na enega, točno določenega človeka, a prijetja takrat še niso mogli izpeljati, saj je domnevni morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v Bosno in Hercegovino.

V Slovenijo se je vrnil sam

Osumljenca so prijeli v petek, potem ko se je, očitno prepričan, da je za seboj dobro pobrisal sledi, ta teden sam vrnil v Slovenijo oziroma se je nameraval peljati skozi njo na delo v drugo državo Evropske unije, a so ga policisti izsledili in prijeli.

"O preiskavi nasilne smrti v Zgornjem Dupleku lahko v tem trenutku potrdimo, da so policisti 15. septembra zjutraj na območju naše policijske uprave prijeli 33-letnega moškega, državljana BiH," je na vprašanje časnika Večer odgovoril Boštjan Velički z mariborske policijske uprave.

Facebook/Slovenska policija

Mrtvega našli delavci

Ob tem je še povedal, da so tujca ovadili zaradi kaznivega dejanja umora in ga v soboto privedli pred dežurnega preiskovalnega sodnika, ki je zoper osumljenega odredil sodno pridržanje.

Po pisanju Večera so 64-letnega moškega mrtvega našli v delavnici na njegovem domu v Zgornjem Dupleku, kjer naj bi ga storilec pretepel s topim predmetom in ga predvsem po glavi tako hudo poškodoval, da mu reševalci niso mogli rešiti življenja. Kako sta se osumljeni in njegova žrtev poznala in kaj je bil motiv za umor, preiskovalci še niso razkrili, bodo pa podrobnosti preiskave predstavili že ta teden, predvidoma v torek.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.