A. B. | 2. 12. 2022, 12:20

Umrl član legendarne skupine Faraoni

Goran Antley

Ponarodele skladbe, ki smo jim radi prisluhnili, bodo za vedno ostale del njegovega, z glasbo prežetega življenja. 

Na družbenih omrežjih se je razširila vest, da se je poslovil priznani primorski glasbenik Enzo Hrovatin. Deloval je v priljubljeni skupini Faraoni. Znan je bil po svojih že skoraj ponarodelih skladbah, kot so Solinar, Ti znaš, Tu je moj dom, Peškador, Mi ljudje smo kot morje, in mnogih drugih. 

"In spomini ..." 

"Vedno te bomo imeli v srcu, Enzo," je v objavi na Facebooku zapisala Urša Mravlje, novinarka in predstavnica za stike z javnostjo. Objavi je priložila tudi njihovo pesem Imej me vedno s seboj, ki so jo leta 2022 zapeli na evrovizijskem odru. Ob teh besedah je še zapisala: "In spomini so se spet prebudili." 

Oglasil se je tudi pevec Goran Šarac in zapisal: "Grozna novica, sem zelo pretresen. Naj počiva v miru."

Primož Predalič

Na družbenih omrežjih množično izrekanje sožalja

Dragi prijatelj Enzo! Hvala ti, hvala ti za vse. Rad te imam kot brata. Nalezljiv je bil tvoj smeh in nepozabna so bila naša druženja. Veliko smo si dali in hvaležen sem za vsako minuto, ki smo jo preživeli skupaj. Rad bi te še enkrat poljubil in objel pa žal ne bo šlo. Ti pa zato želim, da rajaš, poješ in se veseliš v božjem naročju.
Dragi naš solinar, se vidimo tam nekje za mavrico,"
je eden izmed žalnih zapisov, ki jih lahko preberemo na Facebooku, in sicer pevca Martina Štibernika. 

Poslednje besede mu je namenila tudi glasbenica, s katero sta pred leti skupaj posnela pesem Ti nisi sam, Martina Feri. Zapisala je, da ne more verjeti in mu izrekla še zadnje slovo: "Adijo, zlati moj Enzo." Kasneje je delila še en skupen glasbeni utrinek in ob njem pripisala: "Enzo, za vedno boš imel poseben kotiček v mojem srcu." 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.