27. 1. 2023, 13:36 | Vir: STA

Umrla je ustanoviteljica Festivala Maribor: "Zdaj bomo dovolili žalosti, da ustavi čas in solzam, da stečejo po licu"

Narodni dom Maribor

Med letoma 2009 in 2015 je vodila Festival Maribor in ga ne le z zvezdniškimi tujimi glasbeniki, ampak tudi s tujim občinstvom in kritiki ter novinarji in najboljšimi domačimi glasbeniki povzdignila na vrhunsko raven.

Ponoči je umrla Brigita Pavlič, kulturna menedžerka in predavateljica, ustanoviteljica in vodja Festival Maribor in Koncertne poslovalnice, pa tudi predavateljica na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem, poroča spletni Večer.

Brigita Pavlič je po diplomi iz nemškega jezika s književnostjo in etnologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani najprej delala kot svobodna novinarka in moderatorka na Radiu Maribor, pozneje kot profesorica nemščine na srednji trgovski šoli, andragoškem zavodu in tehniški fakulteti.

Od leta 1996 do leta 2009 je vodila Koncertno poslovalnico Narodnega doma Maribor. Leta 2004 je za izjemne dosežke pri organizaciji glasbenega življenja dobila Glazerjevo listino. V utemeljitvi so zapisali, da sta kakovostni dvig glasbene umetnosti in povečanje obiska koncertov v Mariboru nedvomno sad njenega delovanja in njenih organizacijskih sposobnosti.

Med letoma 2009 in 2015 je vodila Festival Maribor in ga ne le z zvezdniškimi tujimi glasbeniki, ampak tudi s tujim občinstvom in kritiki ter novinarji in najboljšimi domačimi glasbeniki povzdignila na vrhunsko raven.

Od leta 2015 je predavala in mentorirala. Z Višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem je sodelovala že prej, od takrat pa je bila redna predavateljica za kulturno dediščino, kulturni in butični turizem ter menedžment prireditev. Decembra je dopolnila 60 let, še navaja spletni Večer.

Od nje so se poslovili pri Narodnem domu Maribor. "Po težki bolezni se je poslovila naša Brigita Pavlič. Težko je ubesediti, kaj čutimo. Bila je veliko več kot sodelavka in prijateljica. Še težje je v tem trenutku zbrati misli in zapisati vse potrebno o dediščini, ki jo pušča za seboj. Za vse to bo še čas. Zdaj bomo dovolili žalosti, da ustavi čas, in solzam, da stečejo po licu. Zbogom, draga Brigita. Za vselej živiš v naših srcih in spominih na tisoče izjemnih trenutkov, ki smo jih delili s teboj," so zapisali na družbenih omrežjih.