Uredništvo | 8. 6. 2023, 12:16

V Cerknici mladoletni migrant posilil 78-letnico (policija razkrila podrobnosti)

Bobo

Le kaj se je podilo po glavi palestinskega najstnika, da je storil, kar je?

Slovenijo zaradi svoje specifične lege vsako leto prečka ogromno migrantov. Nekateri odidejo srečo iskat drugam, so tudi takšni, ki tukaj ostanejo. Komaj 17-letni migrant iz Palestine bo verjetno v Sloveniji ostal kar nekaj časa. Toda ne zato, ker bi si to želel. Razlog je precej bolj temačne narave. Najstniku grozi zaporna kazen, saj je osumljen, da je 27. maja letos na območju Cerknice posilil 78-letno domačinko.

Kot je policija pojasnila za 24ur.com, je bil Palestinec aretiran kmalu po dogodku, preiskovali sodnik pa je zanj odredil pripor. Migrant je osumljen tako posilstva kot tudi neupravičenega vstopa v stanovanje in drzne tatvine.

Kot so razkrile Slovenske novice, naj bi migrant na območje Cerknice pripotoval z vlakom, in sicer iz azilnega doma, v katerem je bival. Pred hišo domačinke je najprej odprl vrata ograje in od 78-letnice zahteval denar. Zatem naj bi jo zvlekel v hišo in jo posilil. Toda pri tem se ni ustavil. V nadaljevanju je vdrl tudi v stanovanje neke druge starejše ženske, a ga je ta uspela pregnati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord