P.M. | 16. 5. 2023, 19:11

Vozilo trčilo v transformatorsko postajo, velik del Ljubljane brez elektrike

Profimedia/Twitter/Klemen 1337/fotomontaža

Zgodilo se je v popoldanskih urah, na kraju še vedno posredujejo reševalne ekipe, semaforji ne delujejo.

Okoli 18. ure je v prestolnici brez elektrike ostalo okoli 30.000 uporabnikov, prav tako okoli 18. ure je na območju Žal prišlo tudi do prometne nesreče. Na Elektro Ljubljana so za N1 potrdili, da sta dogodka povezana.

Na Twitterju so se pojavili prizori gorečega avtomobila ob električni razdelilni postaji Žale. Iz objav na družbenih omrežjih je sklepati, da je vozilo trčilo v transformatorsko postajo v Jaršah, nato pa je zagorelo.

Po navedbah okoliških prebivalcev se je slišal glasen pok, nato pa so za nekaj časa ostali brez električne energije. S kraja se vali dim.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi poškodovanega transformatorja ne delujejo semaforji na širšem območju Novih Jarš, Tomačevega, Fužin in Bežigrada. 

Na policiji podatkov o morebitnih poškodovanih še nimajo. So pa s Policijske uprave Ljubljana sporočili, da na kraju še vedno posredujejo reševalne ekipe.

Urška Živulovic/Bobo

Po poročanju Siola je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na območje transformatorske postaje. Ljubljanski gasilci so požar uspeli pogasiti, zaprti pa sta Pokopališka in Flajšmanova ulica.