N. V. | 25. 5. 2022, 11:29

V naselju peljal s hitrostjo, primerno za avtocesto

Policijska uprava Maribor

Poglejte, s kakšno hitrostjo je vozil in kolikšno kazen si je zaslužil za nespametno vedenje v prometu.

Policisti Postaje prometne policije Maribor so 24. maja, okrog 13. ure z radarskim merilnikom hitrosti na Pobrežju v Mariboru izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila.

Voznik je tam, kjer je vožnja omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 113 kilometrov na uro. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti prežijo na prehitre

Policisti kontinuirano ves čas izvajajo nadzor cestnega prometa in pozornost usmerjajo zlasti v najhujše kršitelje cestno prometnih predpisov.

Meritve hitrosti z radarskimi sistemi izvajajo na cestah, na katerih policisti in javnost redno zaznavajo prekoračitve hitrosti, in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

S takšnimi oblikami nadzora bodo nadaljevali, zato policisti pozivajo vse voznike, da hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste in prometnim razmeram, vozijo strpno in previdno, ob tem pa spoštujejo cestno prometne predpise.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord