J. B. | 28. 5. 2023, 09:57

V Radomljah sobotno idilo prekinila grozljiva prometna nesreča: voznik mopeda se bori za življenje (policija pojasnjuje)

Žiga Živulovič jr./Bobo

Prebivalce Radomelj je pretresla huda prometna nesreča.

Sobota je bila za marsikoga čudovit dan. V prvi vrsti za vse športne navdušence, ki so si dali duška po velikem uspehu Primoža Rogliča na kolesarski dirki po Italiji. Toda žal ni šlo brez neprijetnih dogodkov, ob katerih marsikaj, kar nas navdušuje, postane precej nepomembno. Sobotno idilo je v Radomljah v večernih urah tako prekinila huda prometna nesreča, po kateri se nič hudega sluteč voznik mopeda v bolnišnici bori za življenje.

Pri zavijanju levo mu je odvzel prednost

"Nekaj pred 21. uro se je na Cesti radomeljske čete v Radomljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil in voznik mopeda. Po za zdaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. V mopedista in moped je nato trčila še voznica, ki je pripeljala za voznikom osebnega vozila," je sporočila Policijska uprava Ljubljana.

Sum kaznivega dejanja

Voznik mopeda je v nesreči utrpel hujše telesne poškodbe. "Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo," so dodali policisti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol