P.M. | 30. 11. 2022, 20:02

V Splitu kot sredi filmske akcije: policisti pregledujejo vsako vozilo

Slobodna Dalmacija

Zaradi obsežne iskalne akcije vse voznike prosijo za največjo mero sodelovanja na kontrolnih točkah. Koga iščejo?

Hrvaška policija še vedno išče neznanega voznika, ki je ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Zaradi obsežene iskalne akcije so na vpadnicah proti Splitu nastala daljše kolone, saj policisti podrobno pregledujejo vsak avtomobil, tovornjak in avtobus, poročajo hrvaški mediji. "Ustavijo prav vsako vozilo in gneča je ogromna," je povedal eden od voznikov, ki se je znašel v koloni.

"Policija izvaja intenzivne ukrepe in akcije, da bi našla Ivana Božića. Iskanje vključuje tudi prisotnost na kontrolnih točkah. Za nas je izjemno pomembno, da najdemo osebo, ki jo iščemo, zato občane prosimo za razumevanje in sodelovanje na kontrolnih točkah," je sporočila policija. Ob tem pravijo, da želijo na ulice spet prinesti mir in da bodo akcijo izpeljali do konca.

Policija je objavila fotografijo črnega golfa, katerega voznik naj bi povzročil nesrečo. Med iskalno akcijo za pobeglim voznikom, so policisti prejeli obvestilo, da je voznik obiskal splitsko bolnišnico, zato so tja napotili tudi enoto specialne policije.

Zadnji podatki iz bolnišnice pravijo, da poškodovani policist že komunicira z zdravniki, kar je vsekakor dobra novica. "Dokler tega človeka ne najdejo, v Splitu ne bo mirnega spanca," je medtem sklenil reporter Nove TV Ivan Kaštelan.  

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord