J. B. | 16. 1. 2023, 09:25

(VIDEO) Ko zaledeni kri: srhljivi posnetki iz notranjosti letala, ki je strmoglavilo (preživel ni nihče)

Profimedia/fotomontaža

Na Facebooku je v živo predvajal zadnje trenutke svojega življenja. In življenja potnikov na pogubljenem letalu ...

V Nepalu se je pretekli konec tedna zgodila grozljiva letalska nesreča. Na letalu družbe Yeti Airlines, ki je bilo na vsega pol ure dolgi poti iz prestolnice Katmandu v Pokharo, je bilo 68 potnikov in štirje člani posadke. Med potniki je bilo po navedbah predstavnikov letališča 53 Nepalcev in 15 tujih državljanov - pet Indijcev, štirje Rusi, dva Južnokorejca ter po eden državljan Irske, Avstralije, Argentine in Francije. Letalo je strmoglavilo tik pred pristankom, ob tem je tudi zagorelo. 

Nesreče po poročanju nepalskih medijev ni preživel nihče.

V javnosti so se pojavili posnetki, ki so nastali tik pred strmoglavljenjem pogubljenega letala. Eden od potnikov - menda gre za Sonuja Jaiswala iz Indije - je zadnje trenutke svojega življenja in življenja sopotnikov prenašal v živo na Facebooku. Video prikazuje notranjost letala. Na njem so nasmejani obrazi, na posnetku je viden logotip omenjene letalske družbe. "To je res zabavno!" naj bi v nekem trenutku navdušeno zakričal eden od potnikov. Tik za tem se je zgodila grozljiva tragedija ... 

Nenadoma so se pojavili plameni

Zakaj je prišlo do nesreče, še ni znano. Dejstvo je, da je letalo zagorelo, eden od očividcev pa je povedal, kako je videl letalo, ki se je med spuščanjem proti letališču nenadoma začelo siloviti vrteti po zraku.

"Iz prenosa na Facebooku je razvidno, da so bili Sonu in njegovi spremljevalci veselo razpoloženi, a so se nenadoma pojavili plameni. Potem se je predvajanje zaustavilo," je za Time of India povedal Jaiswalov bratranec Rajata Jaiswal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.