A. B. | 4. 8. 2022, 15:42

Vozniki, pozor! Zaradi verižnega trčenja na poti proti morju 9-kilometrski zastoj

Twitter/Jutranji List

V hudi prometni nesreči na avtocesti A1 pri priključku Novigrad na Dobri v smeri Zagreba so trčila tri vozila. Nastajajo daljši zastoji. 

Na avtocesti A1 pri razcepu Novigrad na Dobri v smeri Zagreba se je zgodila prometna nesreča, v kateri je ena oseba umrla, sedem poškodovanih pa je končalo v bolnišnici. Kot je sporočila policija, je umrl 46-letni Slovak, poroča Dnevnik.hr. 

Verižna prometna nesreča treh osebnih vozil 

V trčenju, ki se je zgodilo okoli 10.30, so bila udeležena tri osebna vozila - slovenske, slovaške in srbske registracije. "Promet na avtocesti v smeri sever (Zagreb) je ustavljen in je preusmerjen na cesto D-6 (Netretić - Karlovac - Zagreb) v križišču Novigrad na Dobri," je sporočila policija.

Dnevnik.hr/Kristina Stedul Fabac

Hrvaški avtoklub je okoli 12. ure poročal, da je kolona na avtocesti v smeri Zagreba dolga 10 kilometrov. Uro kasneje je HAK sporočil, da se je kolona zmanjšala za en kilometer in tako znaša devet kilometrov.

Hrvaške avtoceste so družini ponesrečenega izrazile sožalje, vsem poškodovanim pa so zaželele čimprejšnje okrevanje, še poroča Dnevnik.hr. 

Dnevnik.hr/Kristina Stedul Fabac

Preden se odpravite na cesto preverite razmere!

Voznike, katerih cilj je pot proti Zagrebu, naprošajo, da, če so v možnosti, ne začenjajo poti, dokler se razmere na avtocesti ne stabilizirajo. S tem se želijo izogniti dodatnim možnim naletom in kolonam vozil.

Hitrost, utrujenost in nepazljivost so najpogostejši vzroki za prometne nesreče, zato je odgovorna vožnja edina pot do varnega cilja, opozarjajo v hrvaškem avtoklubu. 

Opozorili so, da smo v zadnjih dneh priča pogostim prometnim nesrečam, in pozivajo vse udeležence, da vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol