J. B. | 30. 3. 2023, 10:29

Zagorel trajekt z 250 potniki, število mrtvih vse večje: "Nekatere je ogenj zajel med spanjem, ljudje so skakali v morje" (VIDEO)

Twitter/KameraOne/posnetek zaslona

Mirna plovba se je nenadoma sprevrgla v čisto pravo nočno moro. Mediji poročajo o številnih žrtvah.

Na Filipinih se je zgodila tragedija grozljivih razsežnosti. Trajekt, ki je prevažal okrog 250 potnikov in članov posadke, je za zdaj iz neznanih razlogov zagorel. Umrlo je najmanj 31 ljudi; nekateri zaradi ognjenih zubljev, spet drugi so se utopili, ko so med begom za življenje s krova trajekta poskakali v morje.

V bolnišnico so odpeljali 23 poškodovanih potnikov, sedem je še vedno pogrešanih.

Kot poročajo lokalni mediji, je na krovu trajekta MV Lady Mary Joy 3 zagorelo v noči s srede na četrtek. Odgovorni sumijo, da je trajekt prevažal več ljudi, kot bi jih smel, toda razlog, zakaj je zagorelo, še ni znan.

Takšne nesreče so pogoste

Obalna straža, mornarica, lokalni ribiči in drugi prisotni so takoj priskočili na pomoč žrtvam, toda za številne potnike je bilo kljub temu prepozno.

Potovanje po morju je najcenejši način prevoza na Filipinih, do pomorskih nesreč pa v tej državi, ki bo letos skupaj z Japonsko in Indonezijo gostila svetovno prvenstvo v košarki, na katerem bo sodelovala tudi Slovenija, prihaja precej redno. Lani je umrlo sedem ljudi, ko je potniški trajekt s 124 potniki zajel požar kmalu po izplutju z otoka Polillo, vzhodno od filipinske prestolnice Manila. Rešenih je bilo več kot sto ljudi.

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec