J. B. | 25. 11. 2022, 15:05

Zgodba, ki para srce: reševalka odhitela na kraj prometne nesreče, ko se je vrnila domov, je izvedela, da je v trku umrla njena hčerka

Profimedia/Facebook/Jayme Erickson/fotomontaža

Življenje nas vsakodnevno opozarja, da zna usoda pisati tudi izjemno žalostne, tragične, celo grozljive zgodbe. Toda kljub vsemu na vsake toliko časa do nas pride taka, ob kateri ostanemo brez besed. Ob kateri obnemimo in nam solze napolnijo oči.

Takšna zgodba prihaja iz Kanade. Sredi novembra se je blizu Airdrieja, kraja severno od Calgaryja, zgodila huda prometna nesreča. Mlada voznica je na poledeneli cesti izgubila nadzor nad vozilom in nehote zapeljala na sosednji vozni pas ravno v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljalo tovorno vozilo. Posledice trka so bile grozljive. 

Usedla se je poleg nje in naredila vse, kar je lahko

Na kraj nesreče je nemudoma odhitela reševalka Jayme Erickson. Kot žal že nič kolikokrat poprej ni želela preveč razmišljati o tem, kaj se je zgodilo. Brez pomisleka je odhitela do hudo poškodovane sopotnice v osebnem avtomobilu.

"Sopotnica je ostala ukleščena v razbitine, bila je hudo poškodovana. Usedla sem se zraven nje in naredila vse, kar je bilo v moji moči, da bi jih pomagala. Medtem so gasilci opravili svoje delo, po nesrečnico je prišel helikopter in odpeljali so jo v bolnišnico," je opisala Jayme Erickson. Po grozljivi izkušnji, ki je bila zanjo vendarle zaradi narave poklica, ki ga opravlja, zgolj ena v nizu številnih, se je reševalka vrnila v službo in nedolgo zatem odšla domov

Kar je sledilo, jo bo zaznamovalo za vse večne čase. 

"Nekaj minut po prihodu domov je pozvonilo na vratih. Moje življenje se je za vedno spremenilo," je pojasnila, ko so bridke solze nepotešljive žalosti tekle po njenih licih: "Prišla je kanadska kraljeva policija. Obvestili so me, da je bila moja hčerka udeležena v prometni nesreči ... Hudo poškodovano dekle, ki sem jo nedolgo tega nazaj oskrbela, je bila moje meso in kri. Moj edini otrok. Moja hči. Moja Montana."

Ob vsem tem je pravzaprav neverjetno, da Ericksonova na prizorišču nesreče, ki sta jo preživela oba voznika, niti za trenutek ni pomislila, da bi žrtev lahko bila njena 17-letna hčerka. "Njene poškodbe so bile tako grozljive, da je sploh nisem prepoznala," je pojasnila s tresočim glasom: "Čeprav sem hvaležna za 17 let, ki sem jih preživela z njo, sem strta in se sprašujem nešteto stvari. Kaj bi postala moja mala deklica? Kdo bi bila? Nikoli je ne bom videla diplomirati. Nikoli te ne bom občudovala v poročni obleki. Cenila bom spomine, ki sva jih ustvarili, in čas, ki sva ga preživeli skupaj. Zlomljena sem. Zlomljena. Pogrešam delček sebe."

Vedela, da bo nekdo ostal brez hčerke, sestre, vnukinje, toda ...

"Kljub mrzlemu večeru je Jayme v vozilu skupaj s poškodovanim dekletom ostala kar 20 minut. Poskrbela je, da je bila njena hrbtenica stabilna in da so njene dihalne poti proste. Ko se je vračala, je svojemu partnerju izrazila žalost in razočaranje, saj je vedela, da bo nekdo ostal brez hčerke, sestre, vnukinje," je pojasnil Richard Reed, bolničar in osebni prijatelj nesrečne Ericksonove.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord