R.S. | 29. 5. 2023, 19:47

Zgodilo se je na slovenski šoli: dijakinja sošolcem grozila s smrtjo, načrtovala naj bi masaker

Borut Živulović/Bobo

V šolo je prinesla nož, ki ga je imela skritega na mizi, na njem pa jakno. Nato ji je učiteljica dejala, naj umakne jakno ...

Dijakinja Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota naj bi že dlje časa grozila sošolcem, da jih bo ubila, poroča Sobotainfo. Učencem je celo pošiljala fotografije nožev, 24. maja pa je nož prinesla tudi v šolo, kjer ga je imela skritega na mizi, na njem pa jakno.

Učiteljica ji je dejala, da mora jakno umakniti z mize, dijakinja pa je jakno vrgla na drugo mizo. Tako je z mize padel nož. V šolo naj bi poklicali policijo, dijakinja pa je v pogovorih s policijo dejala, da želi ubiti svoje sošolce. 

Bor Slana/Bobo

Dijakinji naj bi za 14 dni prepovedali vstop v šolo (pisala je lahko zgolj teste). Policistom je dijakinja povedala tudi, da je v sredo nameravala izvesti masaker. 

Srednja poklicna in tehniška šola Murska Sobota teh informacij ni želela komentirati, pristojni pa so potrdili, da je bila na šoli prisotna policija. Po neuradnih informacijah je 30. maja na šoli organizirano predavanje o medvrstniškem nasilju.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.