A. B. | 5. 12. 2022, 13:49

Znane so podrobnejše informacije o smrti 24-letnega policista

Bobo/PU Ljubljana

V jutranjih urah je Slovenijo pretresla novica o smrti mladega policista, ki je umrl v nesreči s strelnim orožjem. V. d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je podal več informacij o tragični smrti. 

"Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil naš 24-letni sodelavec s PP Krško," so sporočili iz Policijske postaje Novo mesto. Po prvih informacijah je 24-letni policist življenje izgubil v nesreči s strelnim orožjem, in sicer na policijski postaji Krško. 

Profimedia/PU Ljubljana/fotomontaža

Pojasnili so okoliščine dogodka 

V. d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav je ob tragični nesreči sprva pojasnil, da se je slovenska Policija zjutraj zavila v črnino, saj so izgubili mladega policista na začetku svoje kariere. Pretreseno je pojasnil, da je v življenju videl že marsikaj, a ga dogodek ni pustil ravnodušnega. Tragična smrt se je odvila nekaj pred 6. uro zjutraj v garderobi PP Krško. Pokojni je bil star 24 let, drugi policist pa 21 let. Na PP Krško sta prišla 1. oktobra letos.  Prišlo je do sprožitve strelnega orožja," je okoliščine pojasnil v izjavi za javnost. 

Po njegovih navedbah je dogodek zagrešil mlad policist, za posledicami pa je umrl njegov najboljši prijatelj. Več o dogodku ne morejo pojasniti. Oba policista sta bila za ravnanje s strelnim orožjem usposobljena. 

Kljub pomoči je njegovo življenje ugasnilo 

Sodelavci so mu skušali pomagati, prav tako reševalci. A so bili policisti čez slabo uro obveščeni, da je njihov sodelavec umrl. Vsi so pretreseni, kar se da največ podpore pa skušajo nuditi bližnjim in njegovim svojcem. Ob tragični nesreči so globoko pretreseni in prizadeti tudi na notranjem ministrstvu. "Globoko pretreseni in prizadeti vas obveščamo o tragični nesreči, v kateri je življenje izgubil 24-letni sodelavec s Policijske postaje Krško. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila danes v prostorih te policijske postaje," so tvitnili.