21. 6. 2022, 15:17 | Vir: STA

Znane so PODROBNOSTI prometne nesreče na Šmartinski cesti, v kateri je umrla kolesarka

Profimedia
Znane so PODROBNOSTI prometne nesreče na Šmartinski cesti, v kateri je umrla kolesarka (foto: Profimedia)

V izjavi inšpektorja ljubljanske policije smo tudi izvedeli, kaj je botrovalo hudi prometni nesreči.

Borut Božič, policijski inšpektor iz sektorja uniformirane policije PU Ljubljana, je dejal, da so ljubljanske policiste nekaj po 9. uri obvestili o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani.

Po doslej znanih informacijah je voznik osebnega avtomobila na semaforiziranem prehodu za pešce trčil v kolesarko, ki se je v tistem trenutku ravno pripeljala po prehodu za pešce. 

30-letnik vozil pod vplivom alkohola

Ugotovili so, da je 30-letni voznik avtomobila vozil iz smeri centra proti obvoznici. Na semaforiziranem prehodu za pešce je trčil v 70-letno kolesarko, ki je ravno prečkala prehod.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. Po prvih ugotovitvah naj bi do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje v rdečo luč voznika avtomobila. Test alkoholiziranosti pa je pokazal, da je bil 30-letni voznik pod vplivom alkohola. 

Aleksandra Saša Prelesnik
Policisti pozivajo voznike, naj za volan ne sedejo pod vplivom alkohola in spoštujejo prometne predpise.

Policisti pozivajo voznike, naj za volan ne sedejo pod vplivom alkohola in spoštujejo prometne predpise.

Alkotest je pokazal 0,74 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka. Policisti so vinjenemu vozniku odredili tudi strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi.

Okoliščine še dodatno razjasnjujejo

Za razjasnitev dodatnih okoliščin nesreče policisti prosijo očividce nesreče, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali število 113

Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

V letu 2022 se je stanje na območju PU Ljubljana poslabšala. To je že enajsta smrtna žrtev na območju PU Ljubljana, medtem so lani zabeležili sedem žrtev, je Božič pojasnil črno statistiko.

Voznike je še pozval, naj za volan ne sedejo pod vplivom alkohola in spoštujejo prometne predpise.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.