R. K. | 5. 9. 2022, 15:50

Žrtev zverinskega napada v Mariboru prestala 7-urno operacijo: kakšno je njeno zdravstveno stanje?

Anže Malovrh/STA/Facebook/Mirjana Nesic/fotomontaža

V javnosti so se oglasili svojci napadene 20-letnice, ki so razkrili nekatere podrobnosti o napadalcu in žrtvi. Povedali so tudi, zakaj jih je izjava policije presenetila.

22-letnik, ki je v noči na nedeljo poskusil v mariborskem mestnem parku z nožem in kuhinjsko sekiro umoriti 20-letno dekle, je še vedno v policijskem pridržanju. Po zadnjih informacijah naj bi med napadom nosil rokavice, da bi za seboj prikril sledi.

Zdravstveno stanje dekleta, nad katerim se je okrutno znesel 22-letni L. G., je zaradi hude poškodbe glave še vedno resno. Žrtev se je po zahtevni operaciji, ki je trajala sedem ur, že prebudila, z zdravniki pa naj bi tudi že spregovorila, poroča časnik Večer. Navajajo tudi, da včerajšnji podatek, da je storilec do neprepoznavnosti iznakazil njen obraz, ne drži. Pri tem se sklicujejo na svojca 20-letnice, ki je povedal, da njene poškodbe niso takšne, da ne bi bila prepoznavna. Potrdil je tudi, da je dekle že odzivno in lahko premika vse okončine.

Andreja Seršen Dobaj/STA

Storilec se je v preteklosti znesel nad žrtvinim avtomobilom

Pri časniku so izvedeli še, da naj bi imel napadalec v odnosu do žrtve že več izpadov. Že od julija naj bi ji neprestano pisal in oprezal za njo. Ker ga je vztrajno zavračala, ji je poškodoval avtomobil. S seboj je večkrat nosil nož. Oboje so žrtvini svojci že pred napadom prijavili pristojnim organom, zato jih preseneča včerajšnji odgovor policije za javnost, da osumljenca v tej zvezi še niso obravnavali. Žrtvina mama je po poročanju Večera v preteklosti kontaktirala tudi starše napadalca in jih prosila, naj se s sinom pogovorijo. 

PU Maribor

Je želel za seboj zabrisati sledi?

Storilec, ki je 20-letnico s pretvezo, da ji želi izročiti neka pisma, zvabil v park, nato pa se nad njo okrutno znesel, je zločin očitno načrtoval. Med brutalnim napadom jo je z nožem porezal po obrazu in ušesu, jo udaril v glavo, večkrat zabodel v predel trebuha in ji s kuhinjsko sekiro odsekal palec. Med dejanjem je uporabljal rokavice, predvidoma, ker je želel za seboj zabrisati sledi. Kraj zločina je po napadu zapustil, a se nato vrnil, ker je pozabil nahrbtnik. Takrat so ga pridržali policisti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord