26. 2. 2017, 09:43 | Vir: STA

Krvavi vikend: V Heidelbergu z avtom, v New Orleansu pa s polkamionom naravnost v pešce!

profimedia

Vikend mineva v znamenju nenavadnih nesreč po svetu, ki naj ne bi imele terorističnega ozadja. Medtem ko je v nemškem Heidelbergu 35-letni domačin z vozilom zapeljal v pešce in ranil tri ljudi, od katerih je eden ranam že podlegel, je v ameriškem New Orleansu pijan voznik s polkamionom zapeljal v karnevalsko povorko.

Nemška policija še ugotavlja motiv 35-letnega moškega, ki je v soboto v nemškem Heidelbergu z vozilom zapeljal med pešce. Pri tem je ranil tri ljudi, 73-letnik je ranam kasneje podlegel, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Napad naj ne bi imel terorističnega ozadja, naj bi pa po navedbah nemškega Bilda imel napadalec duševne težave, česar pa oblasti še niso potrdile.

V množico je avtomobil zapeljal na trgu Bismarckplatz ob vstopu na območje za pešce. Umrli moški je bil Nemec, lažje poškodbe pa sta utrpela 32-letni Avstrijec in 29-letna ženska iz Bosne in Hercegovine, navaja nemška tiskovna agencija dpa. Smrtonosno vožnjo je zaustavil steber, moški pa je nato skušal pobegniti peš, oborožen z nožem, preden so ga s strelom huje ranjenega le zaustavili policisti.

Za nesrečo v New Orleansu kriv alkohol?

V ameriškem New Orleansu pa je domnevno pijani voznik s polkamionom zapeljal v množico, ki je spremljala karnevalsko povorko. Pri tem je bilo ranjenih najmanj 28 ljudi, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po besedah policijskega načelnika Michaela Harrisona so voznika, ki naj bi bil "močno pod vplivom", aretirali. Župan New Orleansa Mitch Landrieu je dejal, da zaenkrat nič ne kaže na teroristično dejanje.

"Naše misli in molitve so z žrtvami, ki jih je ob poti parade danes ranil pijani voznik," je Landrieu zapisal na spletnem družbenem omrežju Twitter.

Polkamion je najprej zadel tri druga vozila in kamion, preden je zapeljal med pešce, je pojasnila policija v New Orleansu. Več ranjenih naj bi bilo v kritičnem stanju.

V bolnišnico so odpeljali 21 ljudi, vključno s policistko in otrokom. Še sedmim so pomoč nudili na kraju nesreče. Žrtve so različne starosti, od treh ali štirih let do odraslih, še navajajo oblasti.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ