27. 5. 2022, 09:04 | Promocijska objava

Laura Unuk – pokukajte v njene misli in odigrajte z njo partijo šaha!

promocijska fotografija

Nasmejana, preprosta in skromna, a polna prav posebne energije, s prodornim pogledom in umom, ki vedno šviga par potez vnaprej ... Takšna je naša sogovornica Laura Unuk, 22-letna mednarodna šahovska mojstrica, ki v Sloveniji orje ledino med ženskimi igralkami šaha.

Vrhunska, a zmeraj prepričana, da zmore še več in bolje – vrlina, ki jo žene naprej in zaradi katere ne zaspi na lovorikah. Želja po nenehnem napredku in izboljšavah je nekaj, k čemur v svojem razvoju neprestano stremi tudi Huawei, in kot rezultat nenehnega razvoja je tukaj nova pametna ura Huawei WATCH GT 3 Pro.

Si lahko zamislite, da imate možnost za trenutek vstopiti v Laurine misli? Morda narediti finalno potezo v njeni šahovski igri? Dati mat? Zakaj pa ne, v simpatičnem izzivu za šaholjubce, kjer lahko osvojite najnovešo uro, vam je skupaj s Huawei Slovenija pripravila prav to!

promocijska fotografija

Laura, zakaj sploh šah? Kako mlada ženska pristane v tem športu?

Haha, joj, pri meni bi lahko rekli, da mi je bila šahovnica s figurami že položena v zibelko, saj je moj dedek strastni igralec šaha in je tudi tisti, ki mi je predstavil to kraljevsko igro. Vedno sem bila očarana nad krasnimi figurami in rada opazovala dedka pri igri, zato sem pri osmih letih želela priti tej igri do dna. Neverjetno, kako se lahko z eno potezo potek celotne igre povsem spremeni, trenutek nezbranosti in zmaga, ki se ti že nasmiha, se v trenutku razblini! Šah igrata tudi moj oče in brat – z njima sem hodila na šahovska tekmovanja po Ljubljani.

Imaš poleg šaha še kakšen drug hobi, morda šport?

Šah JE šport! Najbrž ne veste, ampak s partijo šaha lahko pokuš tudi do 25104 kJ (6000 kalorij)! Za ohranjanje dobrega fokusa in koncentracije je fizična aktivnost priporočljiva tudi za vse šahiste. Sama največkrat zavijem v fitnes, tudi večina hotelov, kjer sem nameščena med turnirji, ima svoj fitnes center, tako da je takšna vadba najbolj praktična izbira. V zadnjem času me je zasvojil tudi tenis! Sicer ga igram povsem amatersko, a v njem zares uživam in temeljito prezračim misli. 

Povej nam malo več o nagradni igri, ki si jo pripravila za svoje sledilce na instagram profilu.

Tako zelo sem vesela sodelovanj, ki so mi pisana na kožo. Ravno sem zamenjala pametni telefon in dobila novi Huawei P50 Pro, ki me navdušuje z noro zmogljivim fotoaparatom. Ponudila pa se je možnost, da novo pametno uro Huawei WATCH GT 3 Pro podarim enemu izmed mojih sledilcev. Tako smo na mojem instagram profilu pripravili giveaway, kjer sem fotografirala skoraj dokončano šahovsko partijo – s kakšno potezo dosežemo MAT, pa prepuščam mojim sledilcem! Med pravilnimi odgovori bom izbrala zmagovalko ali zmagovalca, ki bo prejel novo pametno uro iz serije Huawei WATCH GT 3 Pro. 

promocijska fotografija

Lahko med šahom in tehnologijo potegneš kakšne vzporednice?

Šah je igra, ki je stara več kot 1400 let, obstaja že 101 digitalna različica te igre, a še vedno je čar v fizičnih figurah, šahovnici pred tabo, poklapljanju ure, ki meri čas igralcev – digitalno tega kar ne more nadomestiti. Sama sem praktično odraščala obkrožena s tehnologijo in v skoraj povsem digitalni dobi, a pri urah sem vedno izbirala klasične, analogne. Huawei WATCH GT 3 Pro me je prepričala s harmonijo, s katero je ujela videz analogne številčnice in jo združila z najnovejšo tehnologijo. Tako zmogljiva, pametna ura, ujeta v klasično elegantno uro, ki je tudi lep kos nakita. Lahko rečem, da združuje najboljše iz obeh svetov.

Kako pa se takšen um sprošča? Kako iz misli preženeš črna in bela polja?

Oh ja, moja večna težava je, da preveč analiziram svoje poteze. Predvsem tiste manj posrečene in se z njimi obremenjujem še lep čas. Ob večerih zato rada pobegnem v filmski svet, ali pa svoj um preusmerim v svet števil – zadnje čase me zabava sudoku. 

Postanite šahovski mojster s Huawei AppGallery

V trgovini z aplikacijami AppGallery je na voljo pester nabor šahovskih aplikacij, s katerimi lahko pilite svoje znanje in nabirate izkušnje ali pa morda šah šele spoznate. Ena izmed njih je Šah – Igraj in napreduj. Če vas je zamikalo ugotoviti, koliko kalorij porabite med partijo šaha, lahko to preprosto spremljate na Huawei WATCH GT 3 Pro pametni uri, kjer boste z lahkoto nadzorovali porabo kalorij, svoj srčni utrip, dihanje in celo raven stresa. Ne pozabite preveriti giveawaya, ki že poteka na Laurinem instagram profilu. Prava poteza in kanček sreče vam lahko 9. junija prineseta novo Huawei WATCH GT 3 Pro uro. Giveaway poteka od 25.5. do 8.6. sodelujete pa tako, da posrčkate Laurino objavo in v komentar zapišete pravilno potezo.

Potrebujete še dodaten razlog za sodelovanje? Razkošen videz ur iz titana ali keramike dopolnjuje kakovosten in jasen barvni zaslon tehnologije AMOLED, zaščiten s safirnim steklom. Nov model vrhunske serije pametnih ur je izdelan iz najboljših materialov, ki nudijo odlično uporabniško izkušnjo. Posebna pozornost je tokrat namenjena uporabnicam – tako glede vizualne podobe kot pri vključitvi zanje pomembnih zdravstvenih funkcij. Poleg dolge življenjske dobe baterije Huaweieve pametne ure krasi podpora za veliko športnih načinov. Pametna ura Huawei WATCH GT 3 Pro podpira skoraj vse, kar lahko počnemo – od kolesarjenja, plezanja ali plesa. Najnovejša je funkcija sledenja prostega potapljanja. Poleg naštetega boste lahko podrobno spremljali še srčni utrip, nasičenost kisika v krvi, kvaliteto svojega spanca, raven stresa in še več.

promocijska fotografija

Hitro na Laurin profil in dajte mat pametni uri Huawei WATCH GT 3 Pro.