6. 9. 2023, 09:00 | Promocijska objava

Le še teden dni do nepozabnega večera v Križankah z Željkom Joksimovićem!

promocijska fotografija

Že čez dober teden dni, v petek, 16. septembra 2023, bo v ljubljanskih Križankah nastopil eden najbolj priljubljenih regionalnih glasbenikov, Željko Joksimović. Obljublja, da bodo pesmi zazvenele na drugačen način. 

Joksimović velja za enega najuspešnejših srbskih glasbenikov in je znan po vsej regiji. Kar pa marsikdo morda ne ve je, da je svojo kariero začel že kot najstnik, ko je igral klavir in violino v različnih orkestrih in skupinah, nato pa je začel sodelovati s priznanimi izvajalci v Srbiji. V svoji dolgoletni karieri nam je postregel s številnimi uspešnicami kot so "7 godina", "Varnice", "Nisam te zbog lepote voleo", "Nije ljubav stvar", "Leđa o leđa", "Milimetar", "Drska ženo plava" in mnogimi drugimi. 

Joksimovič nam bo v legendarnih Križankah pričaral magični večer, poln njegovih dolgoletnih uspešnic, ki jih bomo prepevali skupaj v en glas. Željko, ki je znan po svojih številnih talentih, je pevec, skladatelj, besedilopisec in multiinštrumentalist (igra kar 11 instrumentov), vsekakor pa je izredno nadarjen tudi za “branje” publike: “Še nikoli nisem zaigral in zapel pesmi na enak način, izvajal pa sem jih že več deset tisočkrat. Menim, da je vprašanje trenutka, ki je vsaj zame zelo pomemben, in kaj pravi občinstvo, ki mi pošilja svojo energijo, ko sem na odru, in ker me absolutno vodi ta neki občutek, se je seveda tega naučil tudi moj bend. Smo velika skupina strokovnjakov, ki profesionalno opravlja svoje delo. Vendar smo še vedno tukaj zaradi občinstva in in tistega trenutka, ko občinstvo to nekako vrne. To nas samo motivira in ustvarja še boljše vzdušje,” pove srbska legenda.

Letošnjo jesen bo začel s koncerti po regiji in se med drugim 16. septembra ustavil tudi v ljubljanskih Križankah. Ob koncertni aktivnosti pa bo svoje zveste poslušalce do konca leta osrečil še z novim studijskim albumom.

Vstopnice za koncert Željka Joksimovića so že v prodaji na spletni strani in na prodajnih mestih Eventima.