5. 6. 2008, 19:14 | Vir: Playboy

Le zaradi denarja? Niti ne!

Klemen Prepeluh

Od Tine do Vesne in Milene ter Milanke in naprej. Do številke, ki jo držite v rokah. Z besedami Tine Gorenjak: pametne, lepe in provokativne ženske, o katerih imajo največ povedati prav najtežji moralisti, le redki si jim upajo pogledati naravnost v oči, vsi pa jih po tihem občudujejo. Ker so si upale. Tako kot Playboy. Mi smo si jih drznili vprašati, kako se je naložba obrestovala.

Tina Gorenjak

Tini G. oziroma Muci maci, kot so jo začeli klicati zaradi istoimenske zgoščenke, ki ji je sledil izzivalni videospot – povabilo k ogledu njene (nenehno razprodane) monokomedije Muca ali Brez ljubezni mi živeti ni v režiji Branka Djurića – Playboy menda ni pomenil ravno odskočne deske na začetku kariere, ampak prej nadgradnjo omenjenega glasbenega in gledališkega projekta.

»Ko so mi to ponudili, nisem imela nobenih pomislekov – golo telo je vendar nekaj naravnega! Če ga že pokažem, ga bom v Playboyu, ker je znan po najbolj estetskih erotičnih fotografijah.« Slikanje kot »egotrip«? Za izboljševanje samopodobe? »Kje pa! Za to je dovolj drugih načinov. To sem naredila izključno zaradi denarja. Samopotrditve dobim dovolj s svojim delom,« zagotavlja Tina.

In odzivi ljudi? »Samo pozitivni!« Fotografije v Playboyu pa so Tinino lepoto in nadarjenost ponesle tudi v svet – pravkar se dogovarja za nastop v znani angleški televizijski oddaji, v kateri gostijo osebnosti, ki so s svojim početjem v preteklem letu postale zanimive tudi za svetovno javnost.

Se ne boji, da bi v Sloveniji dobila pečat »take, ki se rada kaže«? »Ne. Za dober denar bi slikanje še ponovila! Ljudje sicer radi povezujejo in poenostavljajo stvari, a če so v skladu s tvojimi prepričanji in jih delaš predvsem zaradi sebe, ne pa zato, da bi ugajal drugim, ne moreš zgrešiti!« je prepričana doslej edina medijska osebnost, ki krasi strani slovenskega Playboya. Bo s tem opogumila tudi kakšno stanovsko kolegico? Računamo na to!

Milanka

Milanka si je pri fotografiranju izbrala za Playboy malce nenavadno stilsko podobo, pa tudi sicer je njen odnos do snemanja in življenja nasploh drugačen od običajnega. Zelo jo privlačita znanstvena fantastika in nadrealizem. Golota kakopak za Milanko ni tabu: »Resda sem razgalila tisti del sebe, ki je sicer namenjen samo mojemu fantu,« razlaga seksi bitje z drugega planeta, »a ker me je on fotografiral in ker z njim rada sodelujem, sem pristala tudi na to, da se slikam gola.«

Skorajda jezno pripomni, da jo moti stereotip o nujni seksualni povezanosti fotografa in modela. Fluid med njima je nujen za dober izdelek, a se pretaka zgolj na platonski ravni. Ne mara tudi, da jo nekateri zdaj naslavljajo z zajčico:

»Saj imam vendar ime!« Čeprav se pri svojem delu in konjičkih rada potaplja v svet domišljije, ostaja zelo prizemljena tako glede poziranja kot tudi glede tako zasluženega denarja – prihranila ga bo in si z njim kupila avtomobil:

»Občasno sem fotomodel, toda ob tem, poleg študija, počnem še veliko drugih stvari, ki so mnogo pomembnejše, ker se skoznje samouresničujem.« Slikanje je bilo zanjo naporna, a tudi zabavna izkušnja: »Turisti so z začudenjem opazovali, kakšno maškarado v sadomazohistični opravi se gremo pri 34 stopinjah.«

Vesna & Milena

Erotičnemu tandemu temperamentnih go-go plesalk iz Ambasade Gavioli fotografiranje za Playboy dobesedno odpira vrata šovbiznisa. Najprej na Ibizi, kjer sta postali zvezdi tamkajšnjega nočnega življenja. »Ko sva prišli pred diskoteko v majicah s Playboyevim znakom in so varnostniki izvedeli, da sva tudi 'pravi' zajčici, so naju takoj odpeljali v VIP-prostore in predstavili producentom, fotografom ... Ponudbe za različna snemanja so začele kar deževati!

Čeprav sva zaradi previdnosti (žal!) zavrnili tudi kakšno zelo privlačno (recimo za snemanje filma o Ibizi, v katerem bi imeli glavno vlogo), so naju – brez običajnih predhodnih avdicij – izbrali za go-go plesalki v eni najbolj znanih diskotek na svetu – Amnesii, kjer zdaj visijo tudi najine slike iz Playboya!« sta navdušeni Vesna in Milena.

Zapeljivi bodoči novinarki, ki jima je pred nedavnim revija Vega ponudila v pisanje kolumno z žgečkljivimi vsebinami, čaka pa ju tudi projekt z DJ-em Kanzyanijem, sta bili kraljici zabave tudi na Bolu na Braču. Najava obeh kot plesalk in Playboyevih zajčic je v največji tamkajšnji diskoteki Faces povzročila prave ovacije, ki so dosegle vrhunec, ko se je eni izmed njiju - bojda po naključju - strgal bikini! In dalmatinske noči so bile njune … »Moški naju kar nosijo po rokah, odkar sva se slikali!

Ženske pa - nekatere se zgražajo, druge so malo zavistne, midve pa ne obžalujeva svoje odločitve. Le na začetku snemanja nama je bilo malo nerodno. Zato nama je kar odleglo, ker so bili prvi posnetki v kopalni kadi,« v smehu odkrito priznavata Vesna in Milena. In denar, ki sta ga zaslužili s poziranjem? Večji del ga je odfrčal tako hitro, kot je prišel – z divjimi počitnicami, razkošnimi večerjami, oblekami in torticami. V neomejenih količinah.

TEKST: Nina Orel

FOTO: Fulvio Grisoni, Klemen Prepeluh, Bor Dobrin

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.