13. 5. 2020, 19:18 | Vir: STA

Litovski predsednik se je Borutu Pahorju zahvalil v slovenščini

Xinhua/STA

Predsednik Litve Gitanas Nauseda se je slovenskemu predsedniku Borutu Pahorju v slovenščini zahvalil za njegovo poslanico in izraze solidarnosti ob pandemiji novega koronavirusa. To sporočilo je simbolično povezalo Slovenijo in Litvo, je menil litovski predsednik.

"Iskreno se zahvaljujem za vašo podporo Litvi in njenim prebivalcem. Vaše opogumljajoče sporočilo je simbolično povezalo naši državi in je postalo simbol prijateljstva in solidarnosti, ki sta pomembna za vso Evropo. Vam in vsem državljankam in državljanom Slovenije želim veliko uspeha," je dejal Nauseda v svojem nagovoru, ki ga je objavil na Twitterju.

Poobjavil ga je tudi predsednik Pahor in se litovskemu kolegu zahvalil "za prisrčen odziv". "Hvala, Gitanas Nauseda," je dodal.

Slovenski predsednik Pahor je ob razglasitvi epidemije v Sloveniji 12. marca nagovoril državljane, od takrat pa je nagovoril tudi evropske države, njihove voditelje in državljane, in sicer v 23 uradnih jezikih Evropske unije. Številni evropski voditelji so se odzvali na poslanico Pahorja in se mu zahvalili.

Projekt je Pahor zaključil ob dnevu Evrope 9. maja in se pridružil njenemu praznovanju v želji, da bi bila Evropa po krizi bolj povezana, učinkovitejša in bolj združena, so ob tem prazniku sporočili iz urada predsednika.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord