8. 3. 2019, 14:00 | Vir: STA

Ljubljana: Do smrti zbil dva pešca in pobegnil s kraja nesreče

STA

Na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila je zbil dva pešca, nato pa pobegnil s kraja nesreče. Eden od pešcev je na kraju nesreče umrl, drugo osebo so hudo poškodovano odpeljali v ljubljanski klinični center, a je nato podlegla poškodbam, so za STA potrdili na PU Ljubljana.

Policiste so o nesreči obvestili nekaj po pol eni zjutraj. Po doslej zbranih obvestilih so ugotovili, da je 33-letni voznik z osebnim vozilom vozil po Dunajski cesti v Ljubljani iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico voznik ni upošteval rdeče luči na semaforju in trčil v moška, stara 53 in 64 let, ki sta ravno takrat prečkala vozišče po prehodu za pešce. Obležala sta na vozišču, voznik pa je zdrsel na zelenico sredi cestišča in trčil še v drog javne razsvetljave.

Mlajši moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letnik pa je poškodbam podlegel v ljubljanskem kliničnem centru, so v dodatnem obvestilu zapisali na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Voznik se ni ustavljal, temveč je odpeljal naprej po Dunajski cesti v smeri proti Črnučam. Policisti so ga kmalu izsledili in ga prijeli. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odredili so mu tudi strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi.

Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri zavitke z belo prašnato snovjo. Sumijo, da gre za kokain. Kraj tragedije sta si ogledala tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec. Policisti medtem nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede okoliščin prometne nesreče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.