23. 11. 2020, 09:03 | Vir: STA

Ljubljančan v stanovanju več let skrival truplo mame, da je lahko dvigoval njene prihodke

Shutterstock
Ljubljančan v stanovanju več let skrival truplo mame, da je lahko dvigoval njene prihodke (foto: Shutterstock)

Policisti so odvzeli prostost 67-letnemu moškemu, ki naj bi skrbel za 97-letno sorodnico z območja Ljubljane. Policisti so žensko so našli mrtvo, pri čemer naj bi preminila že pred več leti. Vzrok smrti še ni znan. Ves ta čas je 67-letnik svojcem lažno prikazoval, da je oseba živa, prav tako pa je bil pooblaščen, da je dvigal njene prihodke.

O tem, da pogrešajo 97-letno žensko, so njeni svojci obvestili policiste konec prejšnjega tedna. Svojec, ki je zanjo skrbel, namreč ostalim svojcem več let ni omogočal stikov.

Potem ko so našli njeno truplo, so mu policisti odvzeli prostost zaradi suma kaznivega dejanja skrunitve trupla, povzročitve smrti iz malomarnosti in goljufije. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin dogodka, o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno tožilstvo, so še sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kot poroča portal 24ur, naj bi imel sin več kot šest let v stanovanju truplo svoje matere, ves ta čas pa naj bi svojcem lagal, da mati ne želi stikov z njimi. V vseh teh letih je skupaj s pokojno živel v stanovanju in dvigoval njeno pokojnino.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.