30. 12. 2018, 14:08 | Vir: STA

Ljubljanska policista rešila žensko iz Save

Daniel Novakovič/STA
Ljubljanska policista rešila žensko iz Save (foto: Daniel Novakovič/STA)

Ljubljanska policista sta v soboto okoli 15. ure po obvestilu občanov uspešno posredovala ob reki Savi, kjer je bila naplavljena ženska. Policista sta začela oživljanje, s pomočjo gasilcev so jo prenesli na kopno, kjer so jo prevzeli reševalci in jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Občan je policiste pospremil do mesta, kjer je bilo pod 7-metrsko skalno pečino na levem bregu Save žensko telo do pasu v reki, zgornji del pa je ležal na skali. Policist in policistka sta splezala po skali in drevesu do mesta, kjer je bila ženska. Potegnila sta jo iz vode in začela masažo srca do prihoda reševalcev, so posredovanje opisali na policiji.

Z gasilci so nato žensko naložili na nosila in jo poskušali prenesli proti kopnem, za kar pa so morali gasilci z žago podreti drevo, da so omogočili pot do rečne obale.

Ko so žensko prenesli na dostopen teren, so jo prevzeli reševalci, ki so nadaljevali oživljanje. Žensko so nato odpeljali v UKC Ljubljana, po zadnjih podatkih naj bi bilo njeno stanje stabilno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.