16. 11. 2020, 19:08 | Vir: STA

Ljubljanski svetniki podprli gradnjo nove soseske Zvezna, v kateri bo 88 neprofitnih najemnih stanovanj

Gužič Trplan arhitekti
Ljubljanski svetniki podprli gradnjo nove soseske Zvezna, v kateri bo 88 neprofitnih najemnih stanovanj (foto: Gužič Trplan arhitekti)

Ljubljanski mestni svetniki so na današnji seji med drugim prikimali dopolnjenemu osnutku občinskega podrobnega prostorskega načrta za stanovanjsko sosesko Zvezna. Občinski javni stanovanjski sklad bi lahko kot lastnik zemljišč na tem območju zgradil štiri večstanovanjske bloke, v katerih bi bilo skupaj 88 neprofitnih najemnih stanovanj.

Sosesko Zvezna Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana načrtuje vzdolž Flajšmanove ulice od novogradnje pri križišču s Šmartinsko cesto do križišča s Kavčičevo cesto. Vodja mestnega oddelka za urejanje prostora Miran Gajšek je dejal, da je glavna ideja ta, da bi se na območju nadaljevala sorazmerno gosta stanovanjska gradnja, ostal pa bi tudi večji park.

Izpostavil je, da bo občina dokument javno razgrnila takoj, ko bo to mogoče. Na občini upajo, da bo predlog prostorskega načrta lahko sprejet prihodnje leto.

Glede na osnutek prostorskega načrta je gradnji večstanovanjskih stavb namenjenih slabih 5500 kvadratnih metrov, nekaj več kot 4000 kvadratnih metrov pa bo namenjenih ureditvi parka za javno rabo. Parkini prostori za stanovalce soseske bodo urejeni v skupni podzemni garaži. Vhod v kletno etažo pa bo skupen in bo urejen iz Flajšmanove ulice. 

Gužič Trplan arhitekti

Prvo nagrado na javnem razpisu za načrt soseske Zvezna je prejel arhitekturni studio Gužič Trplan arhitekti

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.