14. 2. 2024, 17:28 | Vir: STA

Logar: za boljšo prihodnost Slovenije ne potrebujemo podpisov zvestobe SDS

Žiga Živulovič jr./Bobo

Kdo vse poleg Logarja ni podpisal zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS?

Izvršilni odbor SDS je minuli torek poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. Anže Logar, ki izjave ni podpisal, poudarja, da potrditev politične usmeritve, ki naj Sloveniji vrne optimizem in pravo smer, ne zahteva podpisovanja nobenih izjav. Terja pa željo po skupnem ustvarjanju prihodnosti, razumevanje in spoštovanje brez nepotrebnega etiketiranja, je zapisal.

Logar se je sicer v odzivu na družbenih omrežjih najprej obregnil ob aktualno dogajanje v koaliciji. Prav slednje po njegovem prepričanju kaže, kam pripelje odrekanje sodelovanja. "Še znotraj ideološkega bloka, ki se je zavezal sodelovati s podpisom koalicijske zaveze, jim sodelovanje sploh ne gre od rok. Ker so svojo politično večino utemeljili na platformi delitev, ne sodelovanja," je zapisal.

Kot je poudaril, predsedniškega kampanja spremeni vsakega, ki se odloči za ta korak, kar da se je zgodilo tudi njemu. "Na terenu srečaš rojake različnih političnih prepričanj, ki pa imajo v veliki večini enako željo - boljšo, spravnejšo prihodnost," je izpostavil Logar.

Bobo

Po njegovem mnenju je treba raznolikost spodbujati in ta ne sme postati osrednji kriterij delitve med "naše" in "vaše". Zato se je tudi sam odločil svoje civilnodružbeno udejstvovanje krepiti v društvu Platforma sodelovanja. "In še ga bom," napoveduje Logar. Z vsakim novim članom v društvu je namreč klic k sodelovanju močnejši, je poudaril. "In tega mi verjetno nihče ne more zameriti, tudi politični sopotniki ne," je prepričan.

Izvršilni odbor SDS je minuli torek poslancem stranke predlagal podpis zaveze, da bodo do konca mandata delovali kot člani in poslanci SDS. Za podpis omenjene izjave so imeli sedem dni časa, rok se je iztekel v torek. Izjavo je podpisalo 24 od 27 poslancev stranke, med njimi ni poslancev Anžeta Logarja, Eve Irgl in Dejana Kaloha. Predsednik SDS Janez Janša je ob tem danes ocenil, da bo "očitno nastala samostojna poslanska skupina iz poslancev, ki ne sledijo več volji volivcev". Irgl in Kaloh za pojasnila danes nista bila dosegljiva.

Izvršilni odbor SDS je sicer poslancem podpis omenjene izjave predlagal v luči napetosti med stranko in njenim poslancem Anžetom Logarjem zaradi njegovega političnega delovanja in udejstvovanja v Platformi sodelovanja. Izvršilni odbor je že konec lanskega leta ocenil, da ni več nikakršnega dvoma, da Logar ustanavlja svojo stranko. Zatem je predsednik SDS Janez Janša v glasilu stranke tudi javno izpostavil dogovor poslanske skupine, naj Logar do konca leta "razčisti in uredi statusne zadeve".

Logar sicer za zdaj v tej smeri ni potegnil nobenih potez, v dosedanjih izjavah pa je poudaril, da glede političnega udejstvovanja zunaj stranke SDS ni sprejel nobene odločitve. Distanciranje SDS od njegovih nastopov pa je označil za prekomerno in nesorazmerno.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol