N.Z. | 31. 3. 2022, 15:44

LOGISTIČNA KATASTROFA: Na desetine ruskih vojakov zaradi sevanja evakuiranih iz Černobila

profimedia

Na desetine ruskih vojakov naj bi bilo urgentno evakuiranih iz Černobila, prepeljali so jih na belorusko kliniko, kjer naj bi jih zdravili zaradi akutne radiacijske bolezni.

Ameriške obveščevalne službe naj bi potrdile, da je Vladimir Putin pričel umikati vojake iz regije potem, ko je Kremelj obljubil, da bo ustavljal agresijo.

Medtem pa Jaroslav Jarmolenko, ki je zaposlen v ukrajinski državni agenciji za nadziranje con umika, trdi, da so zaznali hitre prevoze ruskih vojakov z avtobusom v posebno kliniko v Gobelju. »Še ena tura obsevanih ruskih teroristov, ki so okupirali černobilsko področje, prepeljana v beloruski Center za radiacijsko medicino v Gomelju,« je napisal Jarmolenko na družbenih omrežjih.

»Z razlogom obstajajo pravila vedenja na tem področju. Ta so obvezna, saj je sevanje stvar fizike. Ta ne sprašuje za status in koliko opreme imate. Vsemu temu bi se lahko ognili, če bi se vsaj minimalno pripravili.«

Od začetka vojne v Ukrajini so strokovnjaki opozarjali, da bi aktivnosti na tistem področju lahko dvignile radioaktivni prah, je še poročal dnevnik.hr.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord