N. V. | 27. 10. 2023, 18:35

Opazujte lunin mrk: razkrivamo, ob kateri uri ga boste najbolje videli (in kako bo vplival na vaše počutje)

Alen Milavec/Bobo

Predstava na nebu bo trajala več kot eno uro, ne zamudite.

V noči s petka na soboto bo nastopil delni lunin mrk. Luna bo ob delnem luninem mrku 28. oktobra začela prehajati v Zemljino polsenco ob 19.59 po srednjeevropskem času.

Vidni del mrka se bo začel s prehodom Lune v Zemljino senco ob 21.34. Vrhunec mrka bo ob 22.14, ko se bo v Zemljini senci znašlo 12,8 odstotka Luninega premera. Delni mrk bo trajal uro in 19 minut, poroča Večer.

Alen Milavec/Bobo

Vpliv luninega mrka na ljudi

Mrk nam bo dal moč, da energijo usmerimo v svetle stvari. Lunin mrk bo močno ozavestil vse naše strahove in morda tudi odnose, ki jih je treba očistiti in razčistiti. Iluzije se bodo verjetno močneje razblinile in čeprav se to morda zdi kaotično in tvegano, nas mrk podpira, da napredujemo z okrepljeno intuicijo in samozavestjo, hkrati pa, da odplaknemo ponavljajoče se vzorce in strupene cikle v sebi, svojih odnosih in življenju.

Profimedia

Mrk je čas, ko lahko učinkoviteje očistimo karmične cikle in odpravimo globoko zakopane vzorce, omejujoča prepričanja, povezana z lastno vrednostjo, ki smo jih skozi življenje ponotranjili. Predstavi odnose, ljudi ali celo situacije in spomine iz naše preteklosti, ki so nas morda podzavestno držali v ujetništvu, s čimer se odpre ogromen dotok priložnosti in zavedanja, ki nas ženejo naprej v prihodnjih mesecih, piše vogue.in.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol