24. 5. 2019, 21:42 | Vir: STA

Lyon: Ob eksploziji na križišču najmanj 13 ranjenih, na srečo brez žrtev

profimedia

V francoskem Lyonu je danes odjeknila eksplozija, pri čemer je bilo po podatkih regionalnih oblasti najmanj 13 ljudi lažje ranjenih. Eksplodiral je paket z eksplozivom, je po poročanju francoskih medijev povedal policijski vir. Kasneje je preiskavo prevzel protiteroristični oddelek pariškega tožilstva.

Regionalne oblasti so na Twitterju zapisale, da je eksplozija odjeknila na območju za pešce na križišču ulic Victorja Hugoja in Sala. Paket z eksplozivom, v katerem so bili vijaki in žeblji, je bil postavljen pred tamkajšnjo pekarno, je povedal policijski vir.

Policija išče približno 30 let starega zamaskiranega moškega, ki je na kraju pustil paket in pobegnil s kolesom.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je eksplozijo označil za napad. Po trenutnih podatkih ni bilo smrtnih žrtev, ampak zgolj ranjeni, je povedal v intervjuju, ki so ga v živo prenašali prek Youtuba.

Po podatkih regionalnih oblasti je bilo lažje ranjenih 13 ljudi, med njimi osemletna deklica. Njihova življenja niso ogrožena.

Župan lyonskega drugega okrožja, kjer je odjeknila eksplozija, Denis Broliquier je povedal, da je bila "naprava namenjena temu, da rani". "To je bila eksplozivna naprava," je povedal.

Na kraj je prispel lyonski državni tožilec, tam pa so tudi strokovnjaki za eksplozivne naprave. Kasneje je preiskavo prevzel protiteroristični oddelek pariškega tožilstva.

Kraj so zavarovali, ljudem pa so svetovali, naj se mu izogibajo. Notranji minister Christophe Castaner je po eksploziji napovedal poostritev varnosti na javnih krajih in dogodkih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.