14. 2. 2020, 20:22 | Vir: STA

Mama dečka Gala zavrnila obtožbe o zlorabah denarja

profimedia

Potem ko so v četrtek mediji poročali, da kriminalisti preiskujejo ravnanje mame dečka Gala, ker naj bi bili stroški operacije in rehabilitacije dečka s prirojeno deformacijo rok nižji od zneska, ki ga je sporočala, je dečkova mama danes za Radiotelevizijo Slovenija (RTVS) očitke v celoti zavrnila.

Za potrebe kritja stroškov operacije in rehabilitacije v ZDA se je zbiralo 150.000 evrov. A dokumenti, s katerimi razpolagajo na Kanalu A, naj bi dokazovali, da je bila prvotna cena operacije in rehabilitacije na Floridi 82.000 evrov, a naj bi Galova mama prejela popust. Že od konca decembra naj bi tako vedela, da operacija stane le še 68.900 evrov. Ker je bila akontacija v višini 8900 evrov že plačana, naj bi bilo tako treba nakazati le še 60.000 evrov.

"Mi smo šli na vsoto 150 tisočakov, ker je bila operacija prej višja, ker moraš vsa zdravila, vsa slikanja, vse posebej plačati," je za RTVS dejala Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič

Na vprašanje, zakaj toliko zapletov, pa je s prstom pokazala na žensko, ki je, kot je dejala, leta 2016 zbirala donacije za prvo operacijo za svojega sina, zdaj pa naj bi morala novo operacijo plačati z lastnim denarjem, je poročala RTVS.

Po zapletih pri zbiranju donacij v društvu Maus je zbiranje denarja zdaj prevzel mariborski Karitas. Ta je že zbral 92.000 evrov, del zneska pa so tudi že nakazali kliniki za operacijo, ki bo potekala maja.

"Če nekdo prosi za plačilo elektrike, denarja ne nakažemo na njegov transakcijski račun, ampak plačamo neposredno elektropodjetju. Enako smo postopali tudi v teh in podobnih primerih," je za RTVS zbiranje denarja in možnost obvodov pojasnil predstavnik Karitasa Darko Bračun.

Minuli teden so kriminalisti sicer obiskali Karitas in poizvedovali glede nakazil v povezavi z društvom Maus, so navedli na RTVS. Dodali so, da podatkov o tem, da naj bi preiskovali tudi Galovo mamo, niso dobili potrjenih.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.