24. 2. 2019, 12:29 | Vir: STA

Na Floridi manjše letalo prebilo streho stanovanjske hiše in končalo v spalnici

profimedia

Nedaleč od teksaškega Houstona je v soboto strmoglavilo tovorno letalo boeing 767 podjetja Amazon, pri čemer so umrle tri osebe na krovu. V zvezni državi Massachusetts se je zrušilo manjše letalo, pri čemer sta umrli dve osebi, podobno letalo se je prav tako v soboto zrušilo na stanovanjsko hišo na Floridi, kjer pa čudežno ni umrl nihče.

Priče nesreče v Teksasu poročajo, da je tovorno letalo na poti iz Miamija strmoglavilo z nosom navzdol, vzrok nesreče pa je predmet preiskave. Letalo 767 sicer velja za zelo zanesljivo.

Letalo družbe Atlas Air, ki opravlja prevoze za spletno trgovino Amazon, se je začelo spuščati proti letališču v Houstonu, naenkrat pa se obrnilo z nosom navzdol ter treščilo na tla.

Na krovu so bili trije člani posadke, ki najverjetneje niso preživeli. Tako je dejal lokalni šerif Brian Hawthorne, še preden so reševalci odkrili trupla.

V Massachusettsu pri letališču Mansfield je na tla treščilo manjše letalo cessna 172 z dvema osebama na krovu, ki so ju našli mrtvi. Preiskava nesreče poteka.

Na Floridi pa je pri letališču Winter Haven strmoglavilo podobno majhno letalo.

Pilot James Wagner je letel z učencem Timothyjem Sheehyjem in sta se urila v ukrepanju za primer odpovedi motorja. Ni še jasno, ali je motor dejansko odpovedal ali pa je prišlo do skoraj tragične napake. Letalo je padlo skozi streho stanovanjske hiše v spalnico 17-letne Carmele Ngalamulume in jo stisnilo ob steno.

Njen brat, ki je bil v sosednji spalnici, ji je priskočil na pomoč in jo rešil, medtem ko se je mama tuširala v kopalnici. Trije otroci pa so se na srečo igrali na dovozu pred hišo. Nesreča se je končala le z lažjimi poškodbami za 17-letnico in 33-letnega Sheehyja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.