4. 4. 2019, 10:28 | Vir: STA

Maradona z javno podporo Maduri razburil politično javnost

profimedia
Maradona z javno podporo Maduri razburil politično javnost (foto: profimedia)

Mehiška nogometna zveza je sporočila, da bo natančno preučila izjave legendarnega argentinskega nogometaša Diega Maradone, zdaj trenerja mehiškega drugoligaša Doradosa, ki naj bi kršil etični kodeks, ko je po eni izmed tekem podprl kontroverznega venezuelskega predsednika Nicolasa Madura.

"Zmago posvečam Nicolasu Maduru in Venezuelcem, ki trpijo. Jenkiji, ti šerifi sveta, mislijo, da nam lahko, če imajo največjo bombo, ukazujejo. A ne, ne nam," je v nedeljo po zmagi 3:2 nad Tampicu Maderu dejal eden od najboljših nogometašev vseh časov.

Maradona sicer prijateljuje z levičarskim predsednik Madurom, tako kot je prijateljeval tudi z nekdanjim kubanskim predsednikom Fidelom Castrom, ki ga je celo imenoval "drugi oče". Že velikokrat se je besedno spravil na ameriškega predsednika Donalda Trumpa in ga primerjal s Chirolito, likom priljubljene argentinske TV novele v sedemdesetih letih.

"Ta Chirolita, ki jo imajo za predsednika, nas ne more kupiti," je še izjavil Maradona, ki ga najbrž čaka kazen mehiške zveze, saj je kršil pet členov njihovega etičnega kodeksa. Eden od teh členov je ta, da mora njihov član izkazovati politično in versko nevtralno stališče.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.