27. 10. 2017, 12:36 | Vir: STA

Mariborčan kljub obsodbi nadaljeval zbiranje posnetkov golih otrok prek Facebooka!

profimedia

Mariborski kriminalisti so v četrtek odvzeli prostost 38-letniku iz okolice Maribora, ki je kljub nedavni obsodbi za istovrstna dejanja nadaljeval zbiranje posnetkov golih otrok in mladostnikov. Prek lažnega profila na družbenem omrežju Facebook jih je nagovarjal, da so se fotografirali goli, nato pa je te posnetke posredoval naprej.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so 38-letnika ovadili zaradi utemeljenega suma storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter kaznivega dejanja pridobivanja oseb, mlajših od 15 let, za spolne namene.

Kriminalisti so ugotovili, da je moški na družbenem omrežju Facebook prek svojega lažnega profila, na katerem ni imel objavljenih svojih pravih fotografij, od več deset otrok in mladoletnikov iz Slovenije in Hrvaške s preslepitvijo in nagovarjanjem pridobil njihove fotografije, na katerih so goli, in videoposnetke njihovega samozadovoljevanja. Te vsebine je shranil na svoje elektronske naprave, zatem pa jih posredoval naprej.

Pri tem naj bi osumljeni otrokom in mladoletnim žrtvam posredoval posnetke svojega golega telesa.

Po navedbah policije gre za specialnega povratnika, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno pogojno obsojen na eno leto in tri mesece zapora s preizkusno dobo štirih let.

A kljub obsodbi je nadaljeval izvrševanje kaznivih dejanj. Že v nekaj dneh po podani prvi kazenski ovadbi in zasegu mobilnega telefona je kupil drug mobilni telefon in že v dobrem mesecu ponovno vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero so ga že ovadili.

Na Facebooku je ustvaril več profilov, med drugim z imeni SCHMATA NOSKO in SCHMATTA NOSKO, s katerimi je navezoval stike z otroki in mladoletniki.

Osumljenemu so policisti v četrtek odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper moškega odredila pripor. Grozi mu kazen do osem let zapora.

Kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški iz navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, da to prijavijo policiji, saj so v nasprotnem primeru sami storilci kaznivega dejanja posedovanja posnetkov spolnih zlorab otrok.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord