16. 6. 2019, 11:43 | Vir: STA

Mariborska okrožna sodnica po nočnem napadu v kritičnem stanju

STA

Policija preiskuje sum poskusa umora mariborske okrožne sodnice. Davi okoli 1.15 je bila namreč policija obveščena, da je bila na območju Maribora napadena in hudo poškodovana sodnica. Posredovali so reševalci in policisti. Poškodovani so nudili pomoč in jo odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Po neuradnih informacijah spletnega Večera so neznanci pretepli Danielo Ružić in jo hudo poškodovali. Ružićevo, ki dela na gospodarskem oddelku mariborskega okrožnega sodišča, naj bi neznanci pričakali pred njeno hišo v okolici Maribora. Po navedbah spletnega Večera je njeno stanje kritično, motiv za napad pa za zdaj še ni znan.

Policisti so zavarovali kraj dejanja in obvestili dežurnega preiskovalnega sodnika ter državno tožilko, ki sta prišla na kraj. Preiskovalni sodnik je prevzel vodenje ogleda kraja dejanja kaznivega dejanja skupaj z mariborskimi kriminalisti, ki izvajajo obsežne aktivnosti v okviru intenzivne kriminalistične preiskave.

Policija poziva vse, ki imajo kakšne informacije ali karkoli vedo o napadu, da pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.