5. 1. 2017, 14:50 | Vir: STA

Mariborski policisti iščejo vlomilca, ki je odnesel za 30.000 evrov zlata!

profimedia

Mariborski policisti so prejeli prijavo, da je neznani storilec med 15. novembrom in 6. decembrom lani na za zdaj še neugotovljen način vstopil v stanovanjsko hišo v Mariboru in iz nje odtujil večjo količino zlatega nakita, zlatnike in zlato moško uro.

Kot so sporočili s Policijske uprave Maribor, materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

Pred dvorano Tabor okradli tudi 30-letnico!

Ob tem so v sredo okoli poldneva mariborski policisti obravnavali tudi krajo mobilnega telefona 30-letni Ljubljančanki, ki je aparat višjega cenovnega razreda prodajala preko spleta.

Z neznancem se je dogovorila, da se dobita v Mariboru pred športno dvorano Tabor, kjer se je nato srečala z dvema moškima. Eden od njiju je v roke vzel oškodovankin mobilni telefon, drugi pa garancijo, nakar sta oba nenadoma istočasno pobegnila vsak v svojo smer. Tridesetletnica je bila pri tem oškodovana za okoli 800 evrov, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Policisti po Sloveniji niso imeli malo dela!

Policisti so bili zadnjih 24 ur tudi sicer precej zaposleni. Obravnavali so 65 prometnih nesreč, od tega 9 nesreč z lahkimi poškodbami in 1 s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 27 kršitev javnega reda in miru ter 94 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 14-krat posredovali na javnih krajih in 13-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so 2 kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli 9 vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 25 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 6 ponarejanj denarja, po 5 dejanj nasilja v družini in groženj, 3 ponarejanja listin, 2 ropa ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ