29. 3. 2019, 22:46 | Vir: STA

Mariborski zobozdravnik na predobravnavnem naroku zanikal obtožbo o spolnem nasilju

STA/Bojan Šuštar

Na mariborskem okrožnem sodišču je danes potekal predobravnavni narok za zobozdravnika, ki je obtožen spolnega nasilja nad pacientko. Krivde ni priznal, druge podrobnosti pa niso znane, saj je zadeva zaprta za javnost. 

"Kot sem predvideval, obtoženi krivde ni priznal, zato tudi nisem podal predloga glede kazenske sankcije. Po izvedenem dokaznem postopku pa bomo videli, kako naprej," je po opravljenem predobravnavnem naroku povedal višji državni tožilec Zoran Klinc.

Vsebine obtožnice ni razkril, saj je bil narok zaradi varovanja osebnosti obtoženega zdravnika in oškodovanke, ki je domnevno spolno nasilje prijavila organom pregona, zaprt za javnost. Enako bo veljalo za celotno glavno obravnavo. Obramba obdolženega ni dajala izjav.

V primeru pravnomočne obsodbe grozi 40-letnemu obtoženemu od šest mesecev do deset let zapora.

Po poročanju časnikov Dnevnik in Večer se zobozdravniku očita, da je novembra 2016 v zobozdravstveni ambulanti v Mariboru spolno napadel takrat 30-letno pacientko. Ženski naj bi se med nadlegovanjem uspelo izmuzniti iz ambulante.

Napadel naj bi tudi njeno sestro dvojčico, domnevno celo posilil, a je ta zadeva še v fazi sodne preiskave.

Obdolženi je še zmeraj zaposlen v Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca Maribor, a naj bi bil trenutno v bolniškem staležu. Po poročanju medijev nadaljuje specializacijo oralne kirurgije, čeprav so bili v vodstvu zavoda že lani seznanjeni s podatkom, da je v kazenskem postopku.

Vodstvo zdravstvenega doma vztraja, da so za obtožbe izvedeli od medijev in zatem sprožili ustrezne postopke. Kot je danes povedal direktor Jernej Završnik, bodo ukrepali skladno z ugotovitvami sodišča, čakajo pa tudi navodila zdravniške zbornice. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord