6. 12. 2021, 13:28

Mateja Logar: »Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne ...«

Anže Malovrh/STA
Mateja Logar: »Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne ...« (foto: Anže Malovrh/STA)

Že nekaj dni Twitter najbolj razburja nenavadnost ukrepa, ki je zaprl stojnice s kuhanim vinom, hkrati pa pustil obratovati gostinske točke s pečenim kostanjem. Stroka, ali bolj natančno: dr. Mateja Logar, je danes razložila, ’zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne’.

Takole je povedala:

»Zakaj kostanj ja, kuhano vino pa ne: ker kostanj praviloma jemo in hodimo zraven in grdo mečemo nato luščine po tleh. Tako da tukaj je način popolnoma drugačen kot pri kuhanem vinu, kjer se ponavadi ustavimo pri stojnici in vino ponavadi spijemo stoje pri mizi in tam se potem nabere večji grozd ljudi. Seveda pa vina ne moremo piti z masko, tako da smo pri tem brez maske na razdalji, ki je krepko manjša od metra in pol."

Še nekaj cvetk s Twitterja na temo KOSTANJA

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.